19/9/14

Μια συνεργασία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90.1, η Ευγενία Μανωλίδου και ο Γιώργος Λιάγκας.

Αποκλείεται το ενδεχόμενο τυμβωρύχοι να μπήκαν και να βγήκαν ζωντανοί, λέει η Κατερίνα Περιστέρη - Οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να μπουν εύκολα ούτε με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και απο σήμερα δοκιμάζουν ένα νέο τρόπο
Σε μια δήλωση η οποία ανατρέπει και πάλι τις εικασίες περί συλήσεως του τάφου προχώρησε η υπεύθυνη της ανασκαφής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη η οποία είπε ότι αν έχουν καταφέρει να μπουν τυμβωρύχοι στον τάφο τότε θα βρούμε τα κόκαλα τους, υπονοώντας, με απόλυτη σαφήνεια , ότι δεν θα κατάφερναν να βγουν και πάλι έξω πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να αποσπάσουν και τα κτερίσματα από τον ταφικό θάλαμο.

Στο μεταξύ χθες παρουσιάστηκε από τους υπευθύνους της ανασκαφής η πρόοδος των εργασιών στην Αμφίπολη. Οι υπεύθυνοι έλυσαν σχετικές απορίες και έδωσαν μια πρόγευση του τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.
Στην προηγούμενη ενημέρωση, είχε ανακοινωθεί ότι οι ανασκαφικές εργασίες θα διακόπτονταν, έως ότου προχωρήσουν οι εργασίες αναστήλωσης και υποστήριξης της θόλου στον τρίτο θάλαμο (πίσω από τον τοίχο των Καρυατίδων).
Τα δεδομένα αυτά άλλαξαν, καθώς αυτό επέβαλε η ίδια η ανασκαφή, εφόσον προέκυψαν νέα στοιχεία.
Τη Δευτέρα, οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι στο συγκεκριμένο χώρο απαιτείται μια καινούργια μέθοδος υποστήλωσης, βασιζόμενοι σε μετρήσεις που διεξάγονται με εξειδικευμένα όργανα και αφορούν σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία παραγόντων (στατικής, αντοχής υλικών, θερμοκρασίας, υγρασίας κ.λπ).

Σημειώνεται χαρακτηριστικά «ότι αυτό το μνημείο, εκτός των άλλων, προάγει τις μεθόδους της αρχαιολογικής έρευνας. Μας διδάσκει και μας προσφέρει νέα τεχνογνωσία».

Η θερμοκρασία και η υγρασία εντός του μνημείου είναι ικανοποιητικές, όμως η διεπιστημονική ομάδα της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, σκοπεύει να τις βελτιώσει ακόμη περισσότερο. Και αυτό θα γίνει με την αναθεώρηση του τρόπου εισόδου στον τρίτο ταφικό θάλαμο.

Αυτό που πρόκειται να γίνει, όπως παραστατικά τονίζεται, είναι ότι στον τρίτο θάλαμο «θα μπούμε σαν κύριοι, από την κανονική είσοδο, δηλαδή αυτή της πύλης με το ιωνικό περιθύρωμα, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται θαμμένη σε χώμα ύψους τριών μέτρων».

Αποδείχθηκε ότι η διείσδυση από την οπή στο πάνω μέρος του διαφραγματικού τοίχου δεν είναι πρακτική -αλλά ούτε και ασφαλής, εφόσον προϋπέθετε την αφαίρεση ενός επιπλέον λιθόπλινθου ώστε να διανοιχτεί περαιτέρω.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να αποχωματωθεί ο διαφραγματικός τοίχος με το ιωνικού ρυθμού περιθύρωμα. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και θα εκτελεστεί με τη μέθοδο των βαθμίδων, ή των «παταριών», όπως έγινε και στον πρώτο θάλαμο, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η στατικότητα του μνημείου.

Επίσης, έως το απόγευμα της Παρασκευής, θα φτάσουμε στην πλήρη αποκάλυψη των Καρυάτιδων, καθώς αφαιρούνται δύο ακόμη δόμοι (σειρές πλίνθων) από τον τοίχο σφράγισης εμπρός τους.

Παράλληλα, συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες υποστήλωσης με ταυτόχρονη αφαίρεση της επιχωμάτωσης. Πολύ απλά, το «ξεμπάζωμα» του τάφου, γίνεται την ίδια στιγμή με την υποστήλωση και αντιστήριξή του.

Σε ό,τι αφορά στο εξωτερικό του Τύμβου, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην «ανακούφιση» του μνημείου από την πίεση που ασκούν χώματα που υπερβαίνουν σε ύψος -και σε ορισμένα σημεία- τα δέκα μέτρα.

Το κύριο μέλημα των ειδικών, είναι το πώς η αποχωμάτωση του τεχνητού λόφου δεν θα επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο τον τάφο.

Τέλος, τονίζεται ότι για όλες τις εργασίες που αναφέρθηκαν, συν την ενίσχυση των μέτρων για την πλέον αποτελεσματική προστασία του μνημείου από τη βροχή, δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους χρονοδιάγραμμα, εφόσον η ανασκαφή προχωρά με τον δικό της ρυθμό.

Η πρόοδος προς τον κυρίως ταφικό θάλαμο εξαρτάται αποκλειστικά από τα πορίσματα των ειδικών επιστημόνων που μελετούν διαρκώς τα επιμέρους στοιχεία του Τύμβου Καστά.

Μέχρι στιγμής, το σύνολο του οριζόντιου «βάθους» ή του συνολικού μήκους της ανασκαφής εντός του Τύμβου, φτάνει τα 23 μέτρα από τις βαθμίδες της εισόδου.

Και πλέον, θυμίζει έντονα εξερεύνηση σπηλαίου -εξ ου και στη διεπιστημονική ομάδα των μελετητών έχει προστεθεί και ειδικός σπηλαιολόγος.

roya-mat-4ROUA MAT Ρουά ματ Επεισόδιο 4- Δείτε το ολοκαίνουργιο επεισόδιο από την σειρά Ρουά ματ. Το ερωτικό τρίγωνο που υπάρχει ανάμεσα

Η πληθωρική Kate Upton έχει προσφέρει άφθονο θέαμα στον ανδρικό πληθυσμό....
Όλοι γνωρίζουν και πολλά περιοδικά έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες στην

2
MANA X OURANOU ITHOPOIOI.Ο σεναριογράφος του παλιού και πετυχημένου σίριαλ «Singles» Γιώργος Φειδάς εμπνέεται αυτή τη φορά από την Ελληνίδα μάνα που καλείται να παίξει χιλιάδες ρόλους στην καθημερινότητά της και να γίνει μια υπερ-ηρωίδα. Η Μαρία Σολωμού -καλή φίλη του σεναριογράφου και «μούσα» του- δέχτηκε ύστερα από δύο χρόνια απουσίας από τη μικρή οθόνη να γίνει ξανά η πρωταγωνίστριά του.Η σούπερ "Μάνα X Ουρανού" Μαρία Σολωμού μπλέκει σε περιπέτειες με τους: Τάσο Γιαννόπουλο, Μαρία Κωνσταντάκη, Ελίνα Ακριτίδου, Γιώργο Χατζηπαύλου, Ελένη Κούστα, Γιώργο Δάμπαση, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Πάρις Παρασκευάδης, , Νάστια Βραχάτη, Γιάννος Παπαευσταθίου, Κέλλυ Νικηφόρου και Κωνσταντίνος Φραντζής. Στον ρόλο του Πάνου Sr, ο Ιωάννης Παπαζήσης.








Πρέπει να είσαι η αλλαγή που «εύχεσαι» να δεις στον κόσμο!Διάβασε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σου σήμερα.


ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Θέλεις να είσαι το επίκεντρο για αυτό θα ασχοληθείς είτε με πράγματα που άλλες φορές δεν τα έκανες καν είτε με κάτι πολύ θεατρικό ή δημιουργικό. Η σχέση σου με παιδιά θα βελτιωθεί πάρα πολύ. Το ζητούμενο από εσένα είναι να νιώθεις καλά γιατί τότε κάνεις τα μεγάλα άλματα.
Ερωτικά: Διορθώνονται τα πράγματα και κυρίως αν έχεις γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο θα ρισκάρεις και μπορεί να εξομολογηθείς με ένα δικό σου τρόπο σε έναν Τοξότη ή σε ένα Δίδυμο. Το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να έχεις την αληθινή επαφή. Ο Σκορπιός ίσως να σε πνίξει με τις ζήλειες του.
Οικονομικά & Καριέρα: Όταν βλέπεις φως στο τούνελ κινείσαι πολύ γρήγορα και δυναμικά με σκοπό να μην χάσεις την ευκαιρία. Μερικές φορές όμως εκεί που τα έχεις βρεις όλα μπορεί να παρασυρθείς από την γνώμη κάποιων ατόμων που πιθανόν να μην έχουν την εμπειρία που νομίζεις εσύ ότι έχουν.



ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Δοκιμάζεις τις αντοχές σου και τις δυνάμεις σου. Θέλεις οπωσδήποτε να έχεις μια καλή μεταχείριση και να φέρεσαι κάπως βασιλικά στους άλλους. Αυτό σίγουρα θα σε κάνει να πιεστείς αρκετά γιατί θα ξεπεράσεις τα όρια σου και μπορεί να βγεις έξω από τα καλούπια σου.
Ερωτικά: Θα βγει η δοτική σου πλευρά και αυτό θα σε κάνει να δημιουργήσεις γύρω σου μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Με το Λιοντάρι θα έχεις μεγαλύτερη έλξη και πιθανόν να καταλάβεις τι είναι αυτό που σας δένει μεταξύ σας και δεν μπορείς με τίποτε να ξεκολλήσεις. Ο Υδροχόος και αυτός με τον τρόπο του θα σου δείξει το ενδιαφέρον του.
Οικονομικά & Καριέρα: Θέλεις να προχωρήσεις και να κάνεις κάτι πολύ ουσιαστικό. Το δυναμικό σου είναι πλέον πολύ δραστήριο και δεν είναι εύκολο να αδρανήσεις γιατί εξ ανάγκης κινείσαι και δεν μπορείς να κάνεις πίσω. Βοήθησε με την θετική σου στάση απέναντι στα πράγματα.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου με την σιγουριά που θα νιώσεις για τις κινήσεις σου οι οποίες θα έχουν ανταπόκριση από πολλά πρόσωπα. Για αυτό θα φέρεις εις πέρας δουλειές που μπορεί είτε από ανασφάλεια είτε από βαρεμάρα να μην μπορούσες.
Ερωτικά: Η καρδιά σου θα είναι ο καταλύτης για να ξεπεράσεις κάποιες προσωπικές σου ανασφάλειες που κυρίως μπορεί να δημιουργούνται με ένα Καρκίνο, Παρθένο ή Τοξότη. Αντίθετα με τον Σκορπιό θα φερθείς πολύ μεγαλόψυχα και κάπου πιθανόν να τον αιφνιδιάσεις.
Οικονομικά & Καριέρα: Μπορείς να κερδίσεις πολλά και να πιάσεις τον στόχο σου. Αρκεί να κινηθείς με γνώμονα το κέρδος αλλά και την εξέλιξη σε οτιδήποτε κάνεις. Αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες ευτυχώς θα αποσοβηθούν τα σοβαρά λάθη που μπορεί να κάνεις από αφηρημάδα γιατί θα έχεις μεγαλύτερη διάθεση συγκέντρωσης.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Θα εισπράξεις τον θαυμασμό από κάποια άτομα που πιθανόν να μην είναι φίλοι σου γιατί με την συμπεριφορά σου θα καταφέρεις να έχεις ένα καθωσπρέπει αλλά πολύ κλασσάτο στυλ οπότε αναγκαστικά θα έλξεις πάνω σου άτομα με ποιότητα.
Ερωτικά: Θέλεις οπωσδήποτε το πρόσωπο που είστε μαζί να σε κάνει το επίκεντρο της καρδιάς του και επειδή ξέρεις πολύ καλά το παιχνίδι της σχέσης πιθανόν να το εξασφαλίσεις πολύ άνετα. Ο Υδροχόος θα σε συγκινήσει με τον τρόπο που σου φέρεται και αν είστε χώρια προσωρινά σίγουρα θα επιλέξεις να είστε μαζί.
Οικονομικά & Καριέρα: Δεν αφήνεις τίποτε να πάει χαμένο για αυτό συντονίζεσαι με ένα πολύ θετικό τρόπο να εισπράξεις αυτά που τελικά πιστεύεις ότι σου αξίζουν. Η σκέψη ενός συνεργάτη μπορεί να σε ενοχλεί γιατί δεν σου φέρθηκε όπως περίμενες αλλά το καλύτερο από όλα είναι να προχωρήσεις και να ωφεληθείς από την απομάκρυνσή σου.



ΛΕΩΝ

Γενικά: Έχεις μια καλύτερη άποψη για την ζωή και για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου και για αυτό δεν χαλάς την καλή σου διάθεση. Η ανάλωση σε άχρηστα θέματα μπορεί να σε απομακρύνει από την αρχική σου πρόθεση να περάσεις καλά, οπότε μην ασχοληθείς μαζί τους.
Ερωτικά: Η παρουσία σου θα είναι σίγουρα καταλυτική και κυρίως με τον Υδροχόο θα παιχτεί ένα παιχνίδι πολύ δυνατό. Μην εστιαστείς στα σημεία που δεν επικοινωνείτε αλλά εκεί που συμπίπτετε. Ταύρος και Σκορπιός έχουν κάτι να σου πουν αλλά μέχρι να έρθετε κοντά θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες.
Οικονομικά & Καριέρα: Έχεις μια σημαντική δουλειά να κάνεις σήμερα όπου θα βάλεις κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό σου σε σωστή βάση για σένα και για τους άλλους. Αυτό σίγουρα θα σου φέρει και πρωτοβουλίες κι αν έχεις κάνεις ανάλογες κινήσεις και χρήμα.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Δεν θέλεις με τίποτε να εμφανίζεσαι μπροστά και να δείχνεις κάτι από εσένα. Προτιμάς να είσαι στην απομόνωση και από εκεί να καταστρώνεις τα σχέδιά σου. Αυτό σίγουρα σε βοηθάει γιατί δεν εκτίθεσαι και σε κάνει και νιώθεις καλύτερα. Μια μικρή επέμβαση στην εμφάνισή σου μπορεί να σε απασχολήσει.
Ερωτικά: Το δόσιμό σου και η μεγαλοψυχία σου μάλλον θα αναλωθούν σε ένα πρόσωπο που έχει πολλά προβλήματα και εσύ θα προσπαθήσεις να το καλύψεις, είτε με την αγάπη σου και το ενδιαφέρον σου είτε με την άκρως ερωτική σου συμπεριφορά. Αν όμως από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον πιθανόν και να στεναχωρηθείς.
Οικονομικά & Καριέρα: Ανακουφίζεσαι κατά κάποιο τρόπο αφού δεν χρειάζεται να δίνεις συνεχώς λογαριασμό τι κάνεις και τι όχι γιατί δεν θέλεις να εμφανιστείς ενεργά σε κάτι που πρέπει να συμμετάσχεις οπωσδήποτε. Προτιμάς την ανωνυμία σου γιατί έτσι θα λειτουργήσεις καλύτερα.


ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Αφήνεις την ηττοπάθεια για τους άλλους και προτιμάς να κινηθείς με πολύ δυναμικά βήματα σε ό, τι και να κάνεις. Τα βλέμματα των γύρω σου πιθανόν να είναι συγκεντρωμένα πάνω σου και αυτό θα σε κάνει να έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Όμως, επειδή έχεις ένα είδος ναρκισσισμού, μερικές φορές μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Το καλύτερο από όλα είναι να δυναμώσεις ουσιαστικά από την αξία σου.
Ερωτικά: Δεν μπορεί να μην λυγίσει ο Υδροχόος και να μην σου παραδεχτεί τα λάθη του. Εκτός αν έχει γίνει κάτι πολύ τραβηγμένο μεταξύ σας. Μόνο τότε δεν θα αλλάξει συμπεριφορά. Το Λιοντάρι σε έχει ήδη κερδίσει και αυτό σε ευχαριστεί πάρα πολύ.
Οικονομικά & Καριέρα: Αναζητάς την άνοδο και αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα από καταστάσεις που υπάρχουν και άλλα πρόσωπα και συνεργάζεστε. Θα βρεθείς σε μια ομάδα που εκεί θα βγάλεις όλο το δυναμικό σου και θα σου κάνει καλό γιατί θα αποδείξεις ότι βασίζεσαι μόνο στην αξία σου.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Ευεργετείσαι όταν υπάρχει ζεστασιά και μεγαλοψυχία από τα άτομα που σε περιτριγυρίζουν. Νιώθεις ότι σε θυμούνται και σε αξιολογούν σωστά. Ο λόγος είναι ότι έχεις κάποια διάθεση για δημιουργικότητα και για ευκολία επικοινωνίας.
Ερωτικά: Δεν φοβάσαι να κάνεις το μεγάλο βήμα και να φλερτάρεις με ένα Λιοντάρι ή έναν Υδροχόο όπου εκεί σίγουρα τα πράγματα δεν είναι δεδομένα. Αλλά ρισκάρισε και κάνε αυτό που νιώθεις χωρίς να υποχωρήσεις.
Οικονομικά & Καριέρα: Θέλεις να ανέβεις ψηλά αλλά το συναίσθημα της αισιοδοξίας δεν το έχεις πάντα. Σήμερα που θα τα βλέπεις όλα θετικά, αν έχεις περιθώριο κτύπησε την πόρτα που θέλεις για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Η θετική και μεστή σκέψη χωρίς αρνητικές υποθέσεις και παρακινδυνευμένους στόχους θα σε βάλει στην πρίζα να κάνεις κάτι πολύ καλό για τον εαυτό σου. Η ποιότητα που αναζητάς πιθανόν να βρεθεί άμεσα μπροστά σου γιατί θα καταλάβεις τι στροφή χρειάζεται να κάνεις για να είσαι πιο καλά με τον εαυτό σου. Οι θεωρίες για προσωπική βελτίωση πάντα σε ενδιαφέρουν και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με την πίστη σου κάνει πολύ καλό.
Ερωτικά: Είσαι ένας πολεμιστής του έρωτα και θα σου άρεσε ακόμα και να αγωνιστείς για να έρθεις σε επαφή με το άτομο που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει. Με τον Ταύρο όλα είναι δύσκολα αλλά υπάρχει μια τόσο δυνατή έλξη που δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Με τον Δίδυμο, Λιοντάρι ή Υδροχόο τα πράγματα είναι πιο εύκολα και απλά.
Οικονομικά & Καριέρα: Το να μην βιάζεσαι είναι κάτι πολύ δύσκολο για σένα γιατί όταν θέλεις κάτι, το θέλεις εδώ και τώρα. Πιθανόν να χρειαστεί να δοκιμάσεις και την υπομονή αλλά και την σταθερότητα του στόχου, αφού προσθέσεις και μια δόση εμπιστοσύνης στον εαυτό σου.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Ανακατεύεσαι με πολλά πράγματα αλλά τελικά θα επιμείνεις σε ένα που δεν είναι και τόσο εύκολο να το διατηρήσεις. Η ποιότητα στα ρούχα σου και γενικά στο όλο σου στήσιμο θα βοηθήσει στο να έχεις μια καλή εικόνα προς τα έξω.
Ερωτικά: Θα προσπαθήσεις να ξεπεράσεις κάποια θέματα ψυχρότητας που μπορεί να βγάζεις από άμυνα και να έρθεις πιο κοντά με τον Υδροχόο. Το ζητούμενο είναι να μην φοβάσαι να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου γιατί -κατά την γνώμη σου- θα εκτεθείς. Απόφυγε να βάζεις τον πήχη πολύ ψηλά και στο ταίρι σου, αν έχεις σχέση, γιατί πιθανόν να κουράζεται.
Οικονομικά & Καριέρα: Ένα σημαντικό σημείο στην δουλειά σου είναι όταν κάποιοι συνεργάτες σου σε αποδέχονται και σου φέρονται με σεβασμό. Για να τον κερδίσεις όμως χρειάζεται να κάνεις κάποιες κινήσεις που να δείχνουν ότι έχεις κατανόηση και εύκολη συνεργασία.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Ο ανταγωνισμός μπορεί να σε βάλει να σκεφτείς πολύ υποκειμενικά και να μην προχωρήσεις αν δεν έχεις το τελικό ΟΚ από τους άλλους σε οτιδήποτε κάνεις. Πιθανόν θα ενθουσιαστείς με πρόσωπα που έχουν διάθεση να σε στηρίξουν αλλά και να σε βάλουν να παίξεις πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή τους.
Ερωτικά: Το Λιοντάρι είναι από τις πρώτες σου επιλογές γιατί έχετε κοινή βάση και μπορείτε ο καθένας ξεχωριστά να καταλαβαίνει τις ανάγκες του άλλου. Αρκεί να ανεχτείς τα τερτίπια που κάνει μερικές φορές από τον φόβο μήπως δεν τον έχεις τοποθετήσει μέσα στου στη θέση που του αξίζει.
Οικονομικά & Καριέρα: Η συχνή αναφορά σε συνεργάτες σε βοηθάει αυτή την περίοδο να δεις από κοντά κάποια πράγματα που σου διαφεύγουν κυρίως σε θέματα τακτικής και αντοχών και όχι τόσο εμπειρίας και γνώσης. Αν έχεις γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο θα έχεις μια επιτυχία.



ΙΧΘYΕΣ

Γενικά: Προσπαθείς να μάθεις τον εαυτό σου να μην παρασύρεται από τις γνώμες και τις πράξεις άλλων για να μπορέσει να σταθεροποιήσει κάποιες αξίες που είναι απαραίτητες αν θέλεις να στέκεσαι μέσα σε κόσμο και να είσαι άτομο που το σέβονται και το εκτιμούν. Η προσφορά χωρίς πολλά λόγια θα εκτιμηθεί δεόντως. Πρόσεξε μην παρασυρθείς από κινήσεις πομπώδεις που θα καταλήξουν στο τέλος γραφικές.
Ερωτικά: Η σχέση με το Λιοντάρι σε αναγκάζει να δείξεις ακριβώς την ταυτότητα σου γιατί νιώθεις, χωρίς να το καταλαβαίνεις εύκολα, ότι μπορεί να επισκιάζεσαι από την παρουσία του. Με τον Τοξότη τα πράγματα θα είναι αλλιώς γιατί από την πλευρά του θα υπάρξει αμοιβαιότητα.
Οικονομικά & Καριέρα: Θέλεις να κερδίσεις πολλά χρήματα γιατί έχεις την ανάγκη να προσφέρεις στην οικογένεια σου ή στον εαυτό σου όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται για να είναι καλά. Μπορεί να κάνεις διάφορες σπατάλες για να μην φανεί ότι δεν έχεις καλή πρόθεση ή να θέλεις να εντυπωσιάσεις ένα συνεργάτη που περιμένεις από αυτόν πολλά.


Buğra Gülsoy: Η πρώτη του γνωριμία με το ελληνικό κοινό έγινε μέσα από τη Φατμαγκιούλ. Ο Μπουγκρά Γκιουλσόι έχει πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα. Φέτος υποδύεται τον Γκιουνέι και αποκαλύπτει στοιχεία για τον ρόλο του...
Βουράλ και Γκιουνέι έχουν κοινά στοιχεία...
«Ναι, πράγματι. Ο Γκιουνέι θα έλεγα ότι είναι η κακή πλευρά του Βουράλ. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ βαθύς χαρακτήρας. Μερικές φορές τον θεωρώ αξιολύπητος μ' αυτά που κάνει»
Ποια σκηνή θα λέγατε ότι σας δυσκόλεψε;
«Η σκηνή με τον πατέρα μου στο 39ό επεισόδιο. Πραγματικά, δυσκολεύτηκα πολύ. Ωστόσο, να σας αποκαλύψω ότι έβαλα και τη δική μου πινελιά σε αυτήν και είμαι πολύ περήφανος»
Πώς αντιδρά ο κόσμος όταν σε βλέπει στον δρόμο;
«Γελάω πολύ με τις αντιδράσεις του. Περισσότεροι μου λένε ότι δεν ξέρουν αν πρέπει να μ' αγαπούν ή να με μισούν», λέει στο Super tv.


Jennifer Lopez attends "American Idol" photocall in New York City!Με εξαίρεση το total black, τα total looks δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί κανείς να επιλέξει. Και αυτό γιατί, με ελάχιστες εξαιρέσεις γυναικών με προσωπικό στυλ και τόλμη, αυτά δείχνουν υπερβολικά και, ενδεχομένως, κακόγουστα. Και ο παραπάνω κανόνας ισχύει ιδιαίτερα για τα prints και, δη, τα statement, όπως είναι, για παράδειγμα, το snakeskin.
Η Jennifer Lopez, δεν ξέρουμε τι ακριβώς είχε στο μυαλό της, όταν εμφανίστηκε για μία φωτογράφηση για το American Idol, του οποίου είναι κριτής, με ιλιγγιώδες μίνι φόρεμα, ψηλοτάκουνα και τσάντα- όλα από το ίδιο, γαλάζιο snakeskin δέρμα. Με δεδομένο, μάλιστα, το μήκος του φορέματος, θα μπορούσαμε να βγάλουμε το ασφαλές συμπέρασμα ότι η Λατίνα σταρ έκοψε το τελείωμα του φορέματός της, για να φτιάξει τα αξεσουάρ.Όπως και να έχει το outfit που εμάς μας τρόμαξε, υπογράφει το σχεδιαστικό δίδυμο των DSquared2 (ναι, ναι, των Dean και Dan Caten που, κάθε Καλοκαίρι, δεν αφήνουν παραλία για παραλία στη Μύκονο- μπορεί να έχετε βγει μαζί τους φωτογραφία) και, σίγουρα, στοιχίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ. Εσάς, πώς σας φαίνεται το total snakeskin της JLo; Άποψη ή απλή υπερβολή;


Μαρία Μπακοδήμου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σχέση της με τον Τίμο Λιβαδείτη, το ενδεχόμενο να ανέβει ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά και το αν την καταπιέζει η δημοσιότητα. Τα παιδιά της γνωρίζουν την σχέση της; «Βέβαια. Έχω κρύψει στο παρελθόν απόπειρες σχέσεων γιατί μέχρι να δεις πώς θα προχωρήσει κάτι, δεν θέλεις να μπλέξεις τα παιδιά σου σε μια κατάσταση αβέβαιη. Αλλά όταν αποφάσισα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο Τίμος, μου αρέσει, θέλω να ζούμε μαζί, να έρχεται στο σπίτι μου, να πηγαίνουμε όλοι μαζί εκδρομές, γνωρίστηκαν και νομίζω ότι έχουν πολύ καλή σχέση», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια. Όσο για το αν θα ήθελαν να την ξαναδούν παντρεμένη, η ίδια δήλωσε «Δεν νομίζω ότι τους έχει απασχολήσει ποτέ αυτό. Γενικά θέλουν να με βλέπουν χαρούμενη. Δεν έχουν συνδέσει το να είμαι χαρούμενη με έναν γάμο, έναν αρραβώνα ή με αγιασμό! Είναι μια κατάσταση που ή τη ζεις ή δεν τη ζεις ανεξάρτητα με το αν θα την επισημοποιήσεις ή όχι». Μπορεί, όπως εξομολογήθηκε, να αισθάνεται τον σύντροφό της μέλος της οικογένειάς της, ωστόσο, η ίδια δεν φαίνεται να θέλει να ανέβει ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας. «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο γάμος, άσχετο αν παντρεύτηκα δυο φορές. Γιατι να μπω σε μια τέτοια διαδικασία αφου δεν μου λέει κάτι; Ουτε ονειρευόμουν νυφικά, ουτε τον πρίγκιπα στο άλογο. Άσε που βαριέμαι και τα παρτι. Αγχώνομαι. Ποιος θα έρθει, ποιος δεν θα έρθει, τι να βάλω, πως θα είναι ο νυφικό. Γιατι τοσα διλήμματα για κάτι που δεν με ενδιαφέρει;», σημείωσε. Τέλος, αναφορικά με τη δημοσιότητα και το αν αισθάνεται πως την καταπιέζει, η παρουσιάστρια τόνισε «Ναι, δεν είναι ωραίο να πας σε ένα περιβάλλον που μπορεί να μην είναι ο παπαράτσι αλλά θα είναι ο άλλος που θα πάρει το κινητό και θα σε τραβήξει. Αυτό είναι πολύ χυδαίο. Την κοσμικότητα δεν την έβαλα στο παιχνίδι της δουλείας και πέρασα πιο ξεκούραστα», και κατόπιν πρόσθεσε τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε δει τα παιδιά της, λέγοντας «Έχω απαγορεύσει να κυκλοφορούν φωτογραφίες τους. Όταν είσαι έφηβος και βλέπεις να κυκλοφορούν φωτογραφίες σου σε περιοδικά νιώθεις λίγο... σπουδαίος. Όλη αυτή τη ματαιότητα της showbiz δεν θέλω να τη νιώσουν τα παιδιά μου. Δεν έχω κανένα λόγο να τους περάσω αυτή την αισθητική».


​Κατερίνα Περιστέρη: «Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης» τόνισε μεταξύ άλλων η αρχαιολόγος του Τύμβου Καστά, Προϊσταμένη της ΚΗ ' Εφορίας προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης.
«Ήμασταν βουρκωμένοι, όχι μόνο εγώ αλλά και οι εργάτες, όλοι όσοι δουλεύουμε εκεί, όταν βλέπαμε σιγά-σιγά να βγαίνουν τα κεφαλάκια μας πιάσαν τα κλάματα, ήταν επόμενο…» θα πει συγκινημένη η αρχαιολόγος, Κατερίνα Περιστέρη, που θα δηλώσει απόλυτα δικαιωμένη για τη μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη που έχει βρει με την ομάδα της.

«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένη γιατί πάντα έλεγα ότι είναι ότι είναι ταφικός περίβολος και μερικοί αρχαιολόγοι με κοιτάγανε με μισό μάτι.. Αισθάνομαι πραγματικά απόλυτα δικαιωμένη που βγαίνει και ένας τέτοιος τάφος που ακόμα προχωρούμε και έχουμε πολλά να δούμε από αυτόν» είπε.

Διαφοροποιώντας τον εαυτό της από άλλους συναδέλφους της, η κ. Περιστέρη δεν δίστασε να αναφερθεί και στη νοοτροπία που έχει, της πλήρους και καθημερινής δημοσιοποίησης για την εξέλιξη ων ανασκαφών, έναντι όσων έκαναν ανασκαφές με άκρα μυστικότητα.

«Με τη βοήθεια της Λίνας Μενδώνη και της Άννας Παναγιωταρέα έχουμε κάνει την τεράστια δουλειά της ενημέρωσης, ότι βγαίνει κάθε μέρα το ξέρετε. Η έρευνα πρέπει να μεταδίδεται και να μην κλειδώνεται στα συρτάρια. Δεν μπορεί να υπάρχουν στις αποθήκες αδημοσίευτες μελέτες είπε χαρακτηριστικά φέροντας ως παράδειγμα επιγραμματική στήλη που βρέθηκε στο αρχαίο γυμνάσιο της Αμφίπολης που αυτή τη μελετά από το 1984 η Καλλιόπη Λαζαρίδου, και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η μελέτη της» κατήγγειλε η Κατερίνα Περιστέρη.

«Ο πολιτισμός δεν είναι για λίγους είναι για όλους»

Η υπεύθυνη αρχαιολόγος των ανασκαφικών διεργασιών του Τύμβου Καστά, επεσήμανε για ακόμη μία φορά, ότι η περίβολος του ταφικού μνημείου και τα αρχαιολογικά ευρήματα ανήκουν στα τέλη του τετάρτου αιώνα π.Χ. ενώ επεξήγησε την απόλυτη σχέση του Λέοντα της Αμφίπολης με τον ταφικό μνημείο τονίζοντας ότι «στην κορυφή του τάφου υπάρχει το θεμέλιο της βάσης του Λέοντα, ενώ κομμάτια από τη χαίτη βρέθηκαν και μέσα στο ταφικό χώρο».

Περιστέρη: "Μπορούμε να πούμε πως όπως είναι του Δεινοκράτη η περίβολος, είναι και σχεδιαστικά και ο τάφος του Δεινοκράτη"

Όσον αφορά τα γλυπτά και τις αρχιτεκτονικές του μνημείου διευκρίνισε ότι πρόκειται για την ίδια τεχνοτροπία και είναι από θασίτικο μάρμαρο. «Τα πλαϊνά του τάφου είναι μικρογραφία του περιβόλου και πάνω στις Καρυάτιδες έχουμε γείσο και καταπληκτική ορθομαρμάρωση που είναι και αυτή μικρογραφία του περιβόλου. Όλα αυτά ανήκουν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα και μάλιστα μπορούμε να πούμε πως όπως είναι του Δεινοκράτη η περίβολος, είναι και σχεδιαστικά και ο τάφος του Δεινοκράτη».

«Λανθασμένα πολλοί συνάδελφοι έχουν διάφορες απόψεις όπως η Όλγα Παλαγιά, που είπε ότι οι Καρυάτιδες είναι έργο των ρωμαϊκών χρόνων, αυτό αποκλείεται γιατί ξέρουμε την χρονολογία του μνημείου» επεσήμανε η κ. Περιστέρη επικαλούμενη σε όσα της έλεγε ο δάσκαλός της, Γιώργος Δεσπίνης, ότι «από μια φωτογραφία δεν μπορείς να έχεις άποψη για ένα άγαλμα, ούτε να χρονολογήσεις ούτε να σκεφτείς τι είναι».

Ένας τάφος... ασυνήθιστος

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κ. Περιστέρι διευκρίνισε ότι το ταφικό μνημείο του λόφου Καστά δεν είναι ένας συνηθισμένος Μακεδονικός τάφος που ακολουθεί τα πρότυπα.

Περιστέρη: "Αυτή είναι η μαγεία της αρχαιολογίας. Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης"

«Αυτός ο τάφος κάθε μέρα μας εκπλήσσει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι ο τύπος ο παραδοσιακός του μακεδονικού τάφου που έχουμε για παράδειγμα στη Βεργίνα. Αυτός ο τάφος είναι μοναδικός και έχει τους διαφραγματικούς τοίχους που κάθε φορά λέμε τι βγαίνει, είναι ένας θαυμασμός για όλους μας. Όσον αφορά το κύριο μέρος του τάφου είναι κάτι που το ψάχνουμε, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας προχωρούμε με βήματα σταθερά και παίρνουμε τις απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε διανύσει τα 23 μέτρα που ξέρουμε. Αυτή είναι η μαγεία της αρχαιολογίας. Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στια ανασκαφές του Δημήτρη Λαζαρίδη, η Κατερίνα Περιστέρη είπε ότι «ο Λαζαρίδης έσκαβε μέχρι το '73 τον τύμβο στην πλευρά που ήταν προς τον λόφο 133, όπου εκεί έχουμε νεκρόπολη, την εποχή του σιδήρου και αρχαϊκών χρόνων, καμία σχέση με τον τάφο το δικό μας» είπε και πρόσθεσε «τα δε μπάζα τα έριχνε στην αντίθετη περιοχή, σε αυτή που είμαστε και δύο μήνες τώρα μαζεύουμε τα μπάζα του Λαζαρίδη».

"Έγινε τεράστιος αγώνας για να μη συλληθεί ο τάφος"

Στα όσα έχουν ακουστεί ή γραφεί για τη πιθανή σύληση του τάφου η κ. Περιστέρη διευκρίνισε ότι «οι θάλαμοι είναι γεμισμένοι και έχουμε τα σφραγίσματα. Όλα αυτά δηλώνουν ότι έγινε ένας τεράστιος αγώνας για να μην μπορέσει να μπει άνθρωπος μέσα, ακόμη και να μπήκαν οι τυμβωρύχοι στα αρχαία χρόνια, στα ρωμαϊκά χρόνια, κάπου θα βρω τα κοκαλάκια τους, δεν περνάει τίποτα, στα ρωμαϊκά χρόνια που γίναν οι καταστροφές δεν ξέρουμε». Οι αρχαιολόγοι σήμερα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών διεργασιών, κοσκινίζουν προσεκτικά την κάθε χούφτα χώμα που βγαίνει από τον τύμβο Καστά, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, μετά τη σχολαστική αυτοψία του τρίτου θαλάμου που ξεκίνησε την Δευτέρα, οι τεχνικοί έκριναν ότι είναι επιβεβλημένο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που διεξάγονται με ειδικά όργανα, να αναθεωρηθεί ο τρόπος της εισόδου στον τρίτο θάλαμο λόγω του αδυνάτου της πρόσβασης καθώς δεν αναλαμβάνει κανείς την αποχωμάτωση του θυρώματος και έτσι θα οδηγηθούν στον τοίχο απέναντι από τις Καρυάτιδες με την αφαίρεση δύο ακόμη δόμων από τον τοίχο σφράγισης.

Την ίδια ώρα θα αφαιρεθεί η άμμος από τις Καρυάτιδες και θα προκύψει η πλήρης αποκάλυψή τους, ενώ θα ενισχυθεί η υποστύλωση στον πρώτο και τον δεύτερο θάλαμο, με ισοδύναμα μέτρα αποχωμάτωσης και υποστύλωσης.

Επίσης ξεκίνησαν οι διεργασίες αποχωμάτωσης ανατολικά και δυτικά των επιμέρους αρχαιολογικών ανασκαφών προκειμένου να απομακρυνθούν τα χώματα που καλύπτουν 14 περίπου μέτρα πάνω από τον τύμβο.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα των ανασκαφικών εργασιών παραμένει άγνωστο, ενώ η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη σήμερα ενισχύθηκε από γεωλόγο-σπηλαιολόγο του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ αύριο αναμένεται να προσέλθει και ο Διευθυντής αναστήλωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.


Η Ελπίδα πιέζει τον Βίκτορα να κάνει τεστ DNA για να αποδειχθεί ποιος είναι ο πατέρας της 'Ηβης. Την ίδια στιγμή, ο Παύλος δίνει το δικό του δείγμα στη 'Αννα Σαντοριναίου για να το χρησιμοποιήσει όποτε εκείνη κρίνει απαραίτητο.Εν τω μεταξύ, ο Βίκτωρας αποκαλύπτει στην Ελπίδα πως τον Βαγγέλη Κατσιά τον είχε προσλάβει στην εταιρεία τους ο Παύλος Συμεωνίδης. Η 'Ηβη συνεχίζει να διηγείται στον Αντώνη τις στιγμές που ζούσε μαζί με την Αγγελική και εκείνος προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ.


​Η LADY GAGA ζήτησε συγνώμη από τους θαυμαστές της, τα «τερατάκια» όπως τους αποκαλεί, επειδή δεν συναντήθηκε μαζί τους. «Θα βγω έξω αύριο», υποσχέθηκε η τραγουδίστρια, η οποία φροντίζει πάντα να έρχεται σε επαφή με τους fans της, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει στείλει ακόμα και… φαγητό στα «τερατάκια» που ξεροσταλιάζουν έξω από τα μέρη στα οποία βρίσκεται!
Λίγο πριν μεταβεί στο ΟΑΚΑ για την αποψινή συναυλία της, η 28χρονη σταρ δεν αποκλείεται να κάνει μία βόλτα στην Ακρόπολη, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαίωνεται. Το βράδυ της Τετάρτης και υπό άκρα μυστικότητα, η Λέιντι Γκάγκα φωτογραφήθηκε στο Λαύριο και το Σούνιο, ενώ το πρωί της Πέμπτης προμηθεύτηκε τσιπούρα, σολομό και μαρούλια από την Βαρβάκειο, ώστε η προσωπική της σεφ να ετοιμάσει το μενού της!


Ο Μετά περνάει φρικτά βασανιστήρια στα χέρια του Τουγρούλ. Η Μπερίν γεννάει έναν γιο και θρηνώντας ακόμα τον Αχμέτ, αποφασίζει να δώσει το όνομά του στο γιο της. Η Μπαχάρ επιστρέφει αθόρυβα μετά από μακρά απουσία. Και ενώ λέει ότι δεν της λείπει ο Σονέρ, αντιθέτως της λείπει πολύ η Ντενίζ.

Και κατά μεγάλη σύμπτωση θα βρεθεί στα γενέθλιά μιας φίλης της ως υπεύθυνη για τη διασκέδαση των παιδιών. Η αντίδραση όμως της Ντενίζ δεν είναι η αναμενόμενη. Ο σύζυγος της Μεσουντέ, ο Ίμπο πιάνει την καλή. Κερδίζοντας το λαχείο η ζωή του αλλάζει αναπάντεχα. Ο Χακάν, μετά από προτροπή της Τζεμιλέ, αναλαμβάνει το δισκοπωλείο του Μετέ. Εκεί τον επισκέπτεται η Καρολίν και ο Χακάν θέτει σε εφαρμογή σιγά – σιγά το σχέδιο του. Ο Τουγρούλ τελικά εμφανίζεται. Οι υποψίες επιβεβαιώνονται.

Η απαγωγή του Μετέ ήταν δική του δουλειά. Ο Τουγρούλ φέρνει την Τζεμιλέ σε επαφή με τον γιο της και της κάνει μια ντροπιαστική πρόταση, που θα θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Η Τζεμιλέ πηγαίνει στη στρατοχωροφυλακή για να σώσει το γιο της. Αυτό όμως γίνεται αφορμή για να περιπλεχθεί η κατάσταση ακόμα περισσότερο. Ο Χακάν από την πλευρά του κάνει ενέργειες για να καθαρίσει το όνομά του από τις υποψίες για ανάμιξη του στη δολοφονία του Αχμέτ.


Αναμένονται 1.130 προσλήψεις μέσα σε 3 μήνες στους Δήμους. Αναμένονται 1.130 προσλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. . Από αυτές οι 450 αφορούν σε μόνιμο προσωπικό, ενώ οι υπόλοιπες 680 αφορούν σε συμβασιούχους, εκ των οποίων οι 500 θα προσληφθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και οι 180 με χρήματα του κράτουςΣε ό,τι αφορά στους μόνιμους πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 και θα επιλεγούν οικονομολόγοι, προσωπικό παιδικών σταθμών, αρχιτέκτονες,προσωπικό πληροφορικής, λογιστές, γιατροί, κτηνίατροι, κοινωνιολόγοι, ηλεκτρολόγοι, γεωπόνοι κλπ.Σε ότι αφορά στο προσωπικό που θα προσληφθεί με χρήματα μέσω ΕΣΠΑ στην πλειοψηφία του θα είναι προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς.

Με καταμετρημένες τις 31 από τις 32 περιφέρειες, 1.914.187 πολίτες ψήφισαν «όχι» και 1.539.920 «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 85%, ωστόσο δεν έφτασε στο 95%, ποσοστό που επιθυμούσε η πλευρά του «Ναι».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον Αλιστερ Ντάρλινγκ, τον άνθρωπο που ηγήθηκε της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. «Μίλησα με τον Αλιστερ Ντάρλινγκ και του έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχή εκστρατεία», έγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα είχε βρεθεί σε εξαιρετικά επισφαλή θέση εάν το «ναι» είχε επικρατήσει στην ιστορική ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Αλεξ Σάλμοντ ευχαρίστησε τους περίπου 1,6 εκατ. πολίτες που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και για το πολύ υψηλό ποσοστό (ξεπέρασε το 85%) που προσήλθε στις κάλπες.«Καλώ τον λαό της Σκωτίας να σεβαστεί την απόφαση της κάλπης», τόνισε χαρακτηριστικά.

08.27- Ο Αλεξ Σάλμοντ, πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης της καμπάνιας υπέρ της ανεξαρτησίας, παραδέχθηκε την ήττα της παράταξης του "ναι" στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι η Σκωτία αποφάσισε να μην γίνει ανεξάρτητη χώρα, και πρόσθεσε ότι προσδοκά ότι το Λονδίνο θα τηρήσει σύντομα τις δεσμεύσεις του για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.

07.47- Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ.

07.35- Η Σκωτία αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο απορρίπτοντας την επιλογή της ανεξαρτησίας, μεταδίδει το BBC. Έπειτα από την καταμέτρηση άνω του 60% των ψήφων, το στρατόπεδο του «όχι» επικρατεί με 54%, έναντι 46% για το «ναι» , σύμφωνα με εκτίμηση και του πρακτορείου Reuters.

07.15- Επειτα από την καταμέτρηση των ψήφων σε 26 από τις 32 περιφέρειες, το «όχι» συγκεντρώνει το 54%, ενώ το "ναι" το 46% των ψήφων στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, σύμφωνα με το BBC.

07.14- Υπέρ της ανεξαρτησίας ψήφισε η Γλασκώβη με το «ναι» να συγκεντρώνει 53,5% έναντι 46,5% του «όχι».

07.07- Με τα επίσημα αποτελέσματα να έχουν γίνει γνωστά σε 21 από τις 32 περιοχές το «όχι» προηγείται του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Το «όχι» συγκεντρώνει 53,8% των ψήφων και το «ναι» 46,2%.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget