13/8/14


Διαμάντια και έρωτας: Τι θα δούμε σήμερα 13 Αυγούστου.Μετά τη σύλληψη της Ασλί, ο Ομέρ προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις στην Ελίφ, αλλά εκείνη δεν θέλει να τον ακούσει.Στο μεταξύ, η Ασλί αρνείται να καταθέσει και δυσκολεύει τη θέση της.


Η υγεία του Σουλεϊμάν χειροτερεύει και τώρα πια ο στρατός των Γενιτσάρων ξέρει τι του συμβαίνει πράγμα που κάνει το Σουλτάνο να πεισμώνει ακόμη περισσότερο και να προσπαθεί να το κρύψει απ' όλους.Ο Πιρί Ρέης με τη βοήθεια του Γιαβούζ προετοιμάζουν το φόνο της Χουρρέμ, έχοντας, όμως, ένα αναπάντεχο και εξαιρετικά δυσάρεστο αποτέλεσμα.


Καθώς ο Μαχίρ και η Φεριντέ προσπαθούν να απολαύσουν μια μέρα μαζί, τα πράγματα πίσω στην Πόλη περιπλέκονται.Ο Σινάν κάνει ό,τι μπορεί για να σπιλώσει το όνομα του Ναζίφ, ενώ η είδηση ότι ο Τουργκούτ μπορεί να είναι ήρωας σε μυστική αποστολή διαρρέει στον Τύπο φέρνοντας τον εισαγγελέα σε προνομιακή θέση...

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τις ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου 2014-2015 και βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.


Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το τρέχον κυνηγετικό έτος ορίζεται από...

20 Αυγούστου 2014 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015. Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2015.

Παράλληλα υπεγράφησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Ταγαρά και βρίσκονται επίσης υπό δημοσίευση οι υπουργικές αποφάσεις για τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγίου και για την ετήσια συνδρομή κυνηγών για το κυνηγετικό έτος 2014 – 2015.

Για το τρέχον κυνηγετικό έτος 2014- 2015 τόσο στα τέλη όσο και στη συνδρομή δεν υπήρξε καμία αύξηση του τιμήματος, παραμένοντας στα περυσινά επίπεδα.

Σχετικά με το θέμα ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς δήλωσε:
«Η κυνηγετική περίοδος για φέτος θα διαρκέσει από τις 20 Αυγούστου 2014 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Καλώ άπαντες να ασκούν τις δραστηριότητές τους στη φύση με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ρυθμίσεις της δασικής νομοθεσίας.

Η Δασική Υπηρεσία μεριμνά για την προστασία και ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας, ενώ παράλληλα η θηροφυλακή σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες φροντίζει για την πάταξη της λαθροθηρίας.

Σημειώνω επίσης ότι με την απόφαση για τα τέλη θήρας και τις συνδρομές, δεν αυξήσαμε αλλά κρατήσαμε σταθερό το ύψος των χρημάτων που καταβάλλουν οι κυνηγοί, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική συγκυρία».

Σημειώνεται ότι:
Α: Τα τέλη αδειών θήρας καθορίζονται κάθε έτος με ΚΥΑ των Αν.Υπ. Οικονομικών και ΠΕΚΑ και αφορούν στον καθορισμό του τιμήματος για τις τρείς κατηγορίες αδειών θήρας (τοπική, περιφερειακή, γενική) όπως προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Την παρελθούσα κυνηγετική περίοδο 2013 -2014, τα τέλη αδειών θήρας ήταν και παρέμειναν κατά κατηγορία ως εξής:
Τοπική άδεια κυνηγίου: 10 ευρώ, και φτάνει συνολικά στο ύψος των 107 ευρώ περίπου

Περιφερειακή άδεια κυνηγίου: 30 ευρώ, και φτάνει συνολικά στο ύψος των 127 ευρώ περίπου

Γενική άδεια κυνηγίου: 60 ευρώ και φτάνει συνολικά στο ύψος των 157 ευρώ περίπου

Κυνηγοί που αποκτούν άδεια θήρας απευθείας από τις δασικές αρχές τα αντίστοιχα τέλη της παραπάνω Κ.Υ.Α προσαυξάνονται σε ποσοστό 90%.

Η ετήσια συνδρομή των κυνηγών στις αναγνωρισμένες κυνηγετικές οργανώσεις καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ και εισπράττεται κατά την έκδοση αδειών θήρας όπως προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Την παρελθούσα κυνηγετική περίοδο 2013 -2014 η ετήσια συνδρομή των κυνηγών στις αναγνωρισμένες κυνηγετικές οργανώσεις ήταν 60 ευρώ


Β: Τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου τους, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, αναφέρονται στο συνημμένο «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ», ενώ παρατίθενται επίσης οι γενικές και ειδικές ρυθμίσεις που ισχύουν κατά τη φετινή κυνηγετική περίοδο:

—Γενικές Ρυθμίσεις
1. Απαγορεύεται το κυνήγι:

1.1. Στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής

1.2. Στα εκτροφεία θηραμάτων

1.3. Στις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας

1.4. Στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών

1.5. Σε ζώνη πλάτους πεντακοσίων (500) μέτρων κατά μήκος της χερσαίας μεθοριακής γραμμής

1.6. Σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές

1.7. Σε όλες τις περιοχές και για όλα τα είδη που ισχύουν ειδικοί περιορισμοί θήρας σύμφωνα με την αριθμ 414985/29.11.85 (Φ.Ε.Κ. 757/Β/18.12.85) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την (ΚΥΑ Η.Π.8353/276/Ε103 ΦΕΚ 415Β 23/2/2012) και ισχύει.

1.8. Στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις Κυνηγίου, λόγω πυρκαγιών, όπως αναφέρεται στο σημείο 23 του προοιμίου της

1.9. παρούσας και σε όσες περιοχές έχουν εκδοθεί και ισχύουν ή πρόκειται να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις.

1.10. Στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού Πολιτισμού.

2. Απαγορεύεται η αγοραπωλησία όλων των ειδών θηραμάτων, εκτός εκείνων τα οποία προέρχονται από εκτροφεία (δημόσια ή ιδιωτικά), από τις ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές ή από το εξωτερικό, εφόσον έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες απόκτησής τους.

3. Επιτρέπεται – κατ’ εξαίρεση – για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο η αγοραπωλησία του αγριοκούνελου στη νήσο Λήμνο, όπου οι υπερπληθυσμοί έχουν διαταράξει το οικοσύστημα και έχουν δημιουργήσει ήδη σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις κοινές αποφάσεις των Αν. Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που εκδίδονται κάθε χρόνο και αφορούν τη δίωξη του αγριοκούνελου, λόγω υπερπληθυσμού στη Νήσο Λήμνο.

4. Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.

5. Προς αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια κυνηγίου αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού, οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματός τους ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Το Βήμα Online

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget