MAZIWTHS-MIXELAKHS Μιχάλης Μιχελάκης - Νίκος Μαζιώτης Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ενημερώσει για τη σύλληψη του καταζητούμενου για υποθέσεις τρομοκρατίας Νίκου Μαζιώτη.

«Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται από το μεσημέρι στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. »

Εντοπίστηκε σήμερα στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στο πλαίσιο ειδικής αστυνομικής δράσης που είχαμε αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Εντοπίστηκε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, προσομοίαζε δηλαδή με τον τρομοκράτη» ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης.

Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας την οποία χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης.

Συγκεκριμένα, κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας με έτος γέννησης το 1977.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, από την έρευνα προέκυψε ότι με αυτό το όνομα αγοράστηκε Ι.Χ. μάρκας Hyundai και αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959.

Το συγκεκριμένο Ι.Χ. μοιάζει με αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας με την οποία οι Αρχές συνδέουν τον Νίκο Μαζιώτη.

«Εικάζουμε λοιπόν ότι το αυτοκίνητο αυτό το αγόρασε ο Μαζιώτης και το κυκλοφορούσε με στοιχεία Μιχελάκης Μιχάλης» εξήγησε ο ίδιος.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψε τη συμπλοκή που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, λέγοντας ότι ο καταζητούμενος πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές, τραυματίζοντας δύο τουρίστες (έναν αυστραλό και έναν γερμανό), όπως και έναν Ειδικό Φρουρό.

Κλείνοντας, ο κ. Τσακνάκης ζήτησε από τους πολίτες να καλέσουν ανώνυμα στους αριθμούς 1014 και 10414 εφόσον έχουν οποιαδήποτε πληροφορία έχουν σχετικά με το εν λόγω αυτοκίνητο ή για οτιδήποτε έχει νοικιαστεί ή έχει χρησιμοποιηθεί για αγορά με τα στοιχεία της συγκεκριμένης Αστυνομικής Ταυτότητας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η σύλληψη Μαζιώτη ήταν μεγάλη επιτυχία για τις διωκτικές αρχές.

Ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά τους αστυνομικούς μεταφέροντας και τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Η σημερινή επιτυχία της Αστυνομίας, που επαναλαμβάνω είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών όλου του Σώματος συνεισφέρει με πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία, τόσο σε επίπεδο πολιτικό, όπως είναι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όσο και σε επίπεδο κοινωνικό και οικονομικό για την ανάπτυξη της ίδιας της χώρας. »

Πιστεύω πως με αφορμή τη σημερινή επιτυχία και ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε διαφορές, οφείλει το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και της βίας μιας και το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία. »

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας διότι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και επαγρύπνηση» σημείωσε.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Τσουκαλάς, επικοινώνησε με τον Αττικάρχη κ. Διαμαντόπουλο, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με τη σύλληψη του Ν.Μαζιώτη, καθώς και για την πορεία της υγείας του τραυματισμένου αστυνομικού, έγινε γνωστό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Xτενίζουν» την Αττική για τη γιάφκα

Ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Ν.Μαζιώτη.

Όπως μετέδωσε το Mega, μεταξύ των περιοχών είναι ο Μαραθώνας, το Γραμματικό και η Καλογρέζα.

Newsroom ΔΟΛ