9/7/14

mad-video-music-awards-2014MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2014-Τα Mad video music awards πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με πολλούς καλλιτέχνες...


​Τα αποθέματα νερού, σ' έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του πλανήτη, στη Μύκονο φτάνουν δε φτάνουν για τις επόμενες δύο, άντε τρεις εβδομάδες!
Μιλάμε για ένα νησί με 10.000 μόνιμους κατοίκους, που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται!Το πρόβλημα με το νερό στη Μύκονο, είναι γνωστό από τον χειμώνα. Όταν δηλαδή λόγω της ανομβρίας, ήταν εμφανές, ότι το νερό στα δύο φράγματα (ένα στο Μαράθι προς τον Πάνορμο κι ένα στην Άνω Μερά) δεν θα επαρκούσε τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Είναι αλήθεια πως τα αποθέματα νερού στα δύο φράγματα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Αυτά γίνονται λόγω της ανομβρίας των τελευταίων τριών ετών. Σίγουρα χρειαζόμαστε βοήθεια για να καλύψουμε την κατανάλωση που υπάρχει στο νησί μας.» σημείωσε η δήμαρχος Μυκόνου Ειρήνη Γρυπάρη, η οποία πρόσθεσε πως έχουν ενημερωθεί από καιρό τα αρμόδια υπουργεία, φορείς μέχρι και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Είναι θέμα εβδομάδων να ξεμείνει η Μύκονος από νερό. Η πολιτεία έχει σκύψει στο πρόβλημά μας. Ζητάμε να μας ενισχύσουν με δύο κινητές μονάδες αφαλάτωσης. Μόνο έτσι για τον μήνα Αύγουστο θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας.» επεσήμανε.


​Βρισκόμαστε στο 1961 και ο Λεονίντ βρέθηκε ξαφνικά από το Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη), ίσως στην πιο απομακρυσμένη περιοχή πάνω από τον αρκτικό κύκλο, στη Σιβηρία, στον σταθμό της Νοβολαζερέφσκαγια. Εκεί θα ήταν μέλος μιας ομάδας μετεωρολόγων και άλλων επιστημόνων για να μελετήσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους -60 βαθμούς κελσίου.

Στο σταθμό βρίσκονταν 13 επιστήμονες που καθημερινά επιτελούσαν το έργο τους και ο Ρογκόζοφ, ήταν ο γιατρός της αποστολής.

Ώσπου το παγωμένο πρωινό της 29ης Απριλίου του 1961, ο γιατρός της βάσης, αρρώστησε. Ξύπνησε με δέκατα, ναυτία και έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Τα παυσίπονα που ο ίδιος χορήγησε στον εαυτό του δεν καλυτέρευσαν την κατάσταση. Ο Ρογκόζοφ, από τα συμπτώματα γνώριζε τι είχε: Σκωληκοειδίτιδα. Ευχήθηκε όλα να πάνε καλά, αλλά νωρίς τα ξημερώματα τις επόμενης, τα πρώτα σημάδια περιτονίτιδας, είχαν κάνει την εμφάνιση τους.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε αμέσως να μεταφερθεί σε κάποιο νοσοκομείο για να αφαιρεθεί η σκωληκοειδίτιδα. Όμως εκεί, στον σταθμό της Νοβολαζερέφσκαγια, 1600 χιλιόμετρα μακριά από το κοντινότερο χωριό και με -60 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία και θυελλώδεις ανέμους με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων να σαρώνουν το έδαφος, αυτά φάνταζαν αδύνατα. Η μόνη λύση ήταν να ζητήσουν βοήθεια από τον ασύρματο. Να έρθει κάποιο αεροπλάνο να τον παραλάβει.

Κάτι τέτοιο όμως ήταν αδύνατον, αφού οι ίδιοι οι μετεωρολόγοι του σταθμού προέβλεπαν ότι ο καιρός αυτός θα συνεχιζόταν τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Να μεταφερθεί με κάποιο ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο επί 1600 χιλιόμετρα και από εκεί να τον παραλάβει αεροπλάνο, ήταν πάλι αδύνατον. Όλα αυτά το 1961 στην παγωμένη βόρεια Σιβηρία.

Στις 10.30 το βράδυ ο Ρογκόζοφ λιποθύμησε από τους φρικτούς πόνους και όταν τον επανέφεραν, πήρε μόνος του, τη μεγάλη απόφαση: Θα έκανε την επέμβαση στον εαυτό του, ο ίδιος. Δεν είχε να χάσει τίποτε. Θα πέθαινε που θα πέθαινε, άξιζε να δοκιμάσει. Μέχρι τότε ήταν ένα εγχείρημα που κανείς δεν είχε προσπαθήσει. Ο Λεονίντ Ρογκόζοφ, θα έγραφε ιστορία.

Ο γιατρός μεταφέρθηκε στο ιατρείο του σταθμού και όλα ήταν έτοιμα για την επέμβαση. Ο Ρογκόζοφ, θα έβγαζε την σκωληκωειδίτιδα του. Ο οδηγός της βάσης και ένας μετεωρολόγος θα ήταν οι βοηθοί του στο χειρουργείο. Ο οδηγός ξάπλωσε με προσοχή τον Ρογκόζοφ που σφάδαζε, στο χειρουργικό κρεβάτι, άναψε τους προβολείς και στη συνέχεια κράτησε ένα μεγάλο καθρέπτη από πάνω του, προκειμένου ο γιατρός στη στάση που ήταν να βλέπει κάτω δεξιά στην κοιλιά του. Ο μετεωρολόγος θα έπαιζε το ρόλο του εργαλειοδότη.



Με ένα διάλυμα 0,5% νοβοκαίνης έκανε τοπική αναισθησία του κοιλιακού τοιχώματος και μετά με το νυστέρι άνοιξε μια τομή 10 εκατοστών. Από τους πόνους με δυσκολία διατηρούσε τις αισθήσεις του και όποτε «χανόταν», οι 2 βοηθοί του τον επανέφεραν. Όταν έφτασε στο επίμαχο σημείο καθοδήγησε τους βοηθούς του και τους είπε τι πρέπει να κάνουν και πώς να καθαρίσουν με αντισηπτικά, αλλά και πώς να ρίξουν αντιβιοτικά εκεί που έπρεπε

Η επέμβαση κράτησε 3,5 ώρες και κάθε 10 λεπτά ο Ρογκόζοφ αναγκαζόταν να σταματάει για να πάρει ανάσες. Στη μια μετά τα μεσάνυχτα ο γιατρός έραψε το εγχειρισμένο σημείο και αμέσως μετά αποκοιμήθηκε αποκαμωμένος Από την επόμενη κιόλας ημέρα ο πυρετός έπεσε ενώ μέσα στην εβδομάδα ο Ρογκόζοφ, μπορούσε πάλι να περπατάει. Ύστερα από 15 ημέρες ο γιατρός είχε αναλάβει πάλι κανονικά τα καθήκοντά του στη βάση.

Ο Ρογκόζοφ δεν έφυγε από τη βάση, παρά μόνο όταν ολοκλήρωσε τη θητεία του. Όταν επέστρεψε στο Λένινγκραντ, τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος του Ερυθρού Λάβαρου, το οποίο διδόταν σε επιφανείς επιστήμονες. Από το 1986 και για 14 χρόνια ήταν ο επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής στο Ινστιτούτο Ερευνών της Αγίας Πετρούπολης με ειδίκευση στον πνεύμονα και τη φυματίωση. Τον Σεπτέμβριο του 2000 σε ηλικία 66 ετών ο Ρογκόζοβ πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα.


​Σήμερα στο Happy Day σχολίαζαν τα θέματα των περιοδικών. Κάποια στιγμή έδειξαν τις παπαρατσίστικες φωτογραφίες της Θέλξης με το μωρό της, με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή να σχολιάζει την ηλικία της τραγουδίστριας. «Καλά ακόμα 29 χρονών είναι; Δηλαδή εγώ να δηλώνω 25 χρονών» είπε με απορία η παρουσιάστρια.
Τότε η Ελένη Τσολάκη μπήκε στην διαδικασία να googlάρει την ημερομηνία γέννησής της, όμως δεν βρήκε τίποτα. Το μόνο που κατάφερε να μάθει είναι ότι η Θέλξη είναι γεννημένη στις 20 Ιουνίου. Στη συνέχεια η Σταματίνα τόνισε πως όσο και να είναι, είναι μια κούκλα! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


​Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας μπορούν να πληροφορηθούν από τις 11 το πρωί οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων τους βαθμούς τους στα ειδικά μαθήματα (αρχιτεκτονική, γυμναστική ακαδημία, ξένες γλώσσες κλπ).
Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να πληκτρολογήσει τον οκταψήφιο κωδικό του και τους τέσσερεις (4) αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό του, με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου λήγει τη προσεχή Δευτέρα, 14 Ιουλίου.
Πατήστε εδώ για να δείτε τη βαθμολογία


​Ουδέποτε ήταν διπλωμάτης και πάντα έλεγε αυτό που πίστευε χωρίς «καλλωπισμούς» ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
Έτσι κι όταν κλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή να σχολιάσει τον ιστορικό διασυρμό της Βραζιλίας από τη Γερμανία, ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν μάσησε τα λόγια του.
«Η Γερμανία έμοιαζε σαν δύο Βραζιλίες μαζί. Ήταν σαν να έπαιζαν παιδιά με ενήλικες», τόνισε και πρόσθεσε: «Κανείς δεν κερδίζει σήμερα με την ιστορία της φανέλας του. Θα πρέπει να αποδείξεις στα 90 λεπτά πως είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο, αν θέλεις να κερδίσεις».
Όσο για τον αποψινό ημιτελικό της Αργεντινής με την Ολλανδία, είπε: «Ελπίζω να περάσουμε και να παίξουμε με τη Γερμανία. Τους έχουμε αντιμετωπίσει ξανά σε τελικό και τους έχουμε κερδίσει (σ.σ. το 1986 στο Μεξικό)».

Στην πρόσληψη 791 επιτυχόντων παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για επιτυχόντες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι προσλαμβάνονται βάσει των αιτημάτων που υπέβαλλαν τα Υπουργεία για έγκριση από την ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει πάντα στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (ΚΣΜ) προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2014.

Ειδικότερα, οι 791 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, βάσει της διάταξης του άρθρου 51 του Νόμου 4250/2014, κατανέμονται ανά υπουργείο ως εξής:

- Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 14

- Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (κεντρική υπηρεσία): 15

- Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (εποπτευόμενοι φορείς): 477

- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία): 98

- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εποπτευόμενοι φορείς): 32

- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (εποπτευόμενοι φορείς): 2

- Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενικές Γραμματείες και εποπτευόμενοι φορείς): 61

- Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου: 1

- Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: 24

- Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: 67

Επιπλέον 203 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ έχουν ήδη κατανεμηθεί στα Υπουργεία:

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (κεντρική υπηρεσία): 4

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εποπτευόμενοι φορείς): 21

- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 49

- Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία): 13

- Πολιτισμού και Αθλητισμού (εποπτευόμενοι φορείς): 2

- Εθνικής Άμυνας: 39

- Ναυτιλίας και Αιγαίου: 16

- Αγροτικής Ανάπτυξης (κεντρική υπηρεσία): 43

- Αγροτικής Ανάπτυξης (εποπτευόμενοι φορείς): 3

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: 6

- ΑΣΕΠ: 7

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αδιόριστων ΑΣΕΠ, Δημήτρη Χαρίτου, στον οποίο παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του Υπουργείου για τους επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget