28/4/14


​Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικής βλάβη ασκήθηκε σε βάρος των δυο υπαλλήλων και του ενοικιαστή του εξοπλισμού, που συνελήφθησαν για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ενα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του.

Παρά το γεγονός ότι τα αδικήματα διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Τι υποστηρίζει ο Ιταλός ενοικιαστής του εξοπλισμού

Για το πλέον «απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης.

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά», δήλωσε ο κ. Τάτσης, ο οποίος ανέφερε ακόμη πως είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας, είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι, ήταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μέτρα στο αέρα.

Ο δικηγόρος του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ επισημαίνει ακόμη πως ο κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που δεν συνέβαινε χθες.

Δήμος Ελληνικού: Δεν εκδώσαμε άδεια λειτουργίας λούνα παρκ

Παράλληλα με τη δικαστική έρευνα, με εντολή του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διατάχθηκε η άμεση διενέργεια ελέγχου στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα παρκ.

Πάντως, ο Δήμος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ.

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο.

newsoom naftemporiki-gr

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget