y

εκλογές με κουμπαράδες και κλειστά ΑΤΜ...

Στα ύψη εξακολουθεί να παραμένει το προεκλογικό πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή την προεδρική εκλογή και τις
δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη για κλειστά ΑΤΜ στις τράπεζες. Όλα δείχνουν ότι η χώρα οδηγείται σε μια προεκλογική περίοδο με βαριές καταγγελίες και ένταση.
Η παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου όχι μόνο δεν εκτόνωσε την κατάσταση αλλά οδήγησε σε ένα νέο μπαράζ αλληλοκατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αμφισβητεί ανοικτά την Δικαιοσύνη.
Όλα δείχνουν ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι άκρως πολωτική με εκατέρωθεν καταγγελίες που θα δυναμιτίζουν το κλίμα.
Λάδι στη φωτιά έριξαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται", διευκρινίζοντας πως αυτό αφορά τον κ. Σαμαρά ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη "ότι είχε ρίξει το 1993 την κυβέρνηση με τέτοιες μεθόδους".
Το κλίμα επιδεινώθηκε και από τις δηλώσεις Βούλτεψη. "Δεν θέλει και πολύ να κλείσει το ΑΤΜ εάν πάει ο κ. Τσίπρας και κάνει τις παλικαριές του στην Ευρώπη", υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Τα σχόλια της κ. Βούλτεψη, και ιδιαίτερα την αναφορά της στα ΑΤΜ, στηλίτευσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως η κυβερνητική εκπρόσωπος προσπαθεί να βάλει σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Ο πανικός και η ανευθυνότητα συνιστούν ένα πολύ κακό μείγμα.
Μετά τον κ. Σαμαρά και τον κ. Γεωργιάδη, η κ. Βούλτεψη επιμένει να προσπαθεί να βάλει σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα. Φαίνεται ότι το προηγούμενο κυβερνητικό φιάσκο δεν τους έγινε μάθημα.
Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ρίξουν τους τόνους, καθώς εκτιμούν ότι οι συνθήκες πόλωσης και το σκληρό ροκ ευνοεί την Κουμουνδούρου. Οι δηλώσεις άλλωστε του διευθυντή του πολιτικού γραφείο του κ. Τσίπρα, Νίκου Παππά είναι χαρακτηριστικές.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας", ανέφερε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε ότι οι επισημάνσεις των στελεχών του κόμματος "έχουν και ένα προληπτικό στοιχείο". Επίσης ο κ. Παππάς έκανε αναφορά σε αναλόγου περιεχομένου δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου, του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλου, αλλά και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη".
ΣΥΡΙΖΑ κατά Δικαιοσύνης
Ο κ. Παππάς όμως εξαπέλυσε βέλη και κατά της Δικαιοσύνης, αναφορικά με την παρέμβαση για τις δηλώσεις Σκουρλέτη, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι οι θεσμοί λειτουργούν επιλεκτικά.
"Η Δικαιοσύνη άλλες φορές αντιδρά, άλλες δεν αντιδρά",τόνισε ο κ. Παππάς και υπενθύμισε ότι σε παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚΕυάγγελου Βενιζέλου ότι "έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του", ή του Πρωθυπουργού όταν ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "έχει ένοπλες συνιστώσες", δεν έγινε το παραμικρό.
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζε επίσης ότι η "η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν κινητοποιήθηκε για τις δηλώσεις Γεωργιάδη που μπορούσαν να προκαλέσουν από το πουθενά κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος".
Τσούκαλης: Ντροπή η δήλωση του κ. Σκουρλέτη
Στο μεταξύ με σκληρούς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε εναντίον του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, με αφορμή τις καταγγελίες του περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής.
"Θεωρώ τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Σκουρλέτη, ως δήλωση-ντροπή, που υποδαυλίζει ουσιαστικά το πολιτικό κλίμα, το προεκλογικό κλίμα. Θεωρώ ότι διαμορφώνονται συνθήκες απερίγραπτης κατάπτωσης. Πλήρης εκχυδαϊσμός, σε μία περίοδο κρίσης, όπου δυστυχώς δοκιμάζονται και τα τελευταία όρια όχι της πολιτικής αξιοπρέπειας, αλλά και της προσωπικής αξιοπρέπειας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης.
Καμμένος: Η εισαγγελέας να καλέσει τον Μητσοτάκη
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την άποψη για επιλεκτικές παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης.
"Καταρχήν πιστεύω ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 21-4-2012 είχε αναφερθεί στα "τριάντα αργύρια" του κ. Συμπιλίδη, του ανθρώπου του κ. Σαμαρά. Θα είναι πιστεύω μια ενδιαφέρουσα κατάθεση", υποστήιρξε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:
"Το δεύτερο είναι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δείξει την ίδια ευαισθησία και να επεκτείνει την έρευνά της στην οποία εμείς θα καταθέσουμε και θα συνεισφέρουμε για τη χρήση των διωκτικών μηχανισμών του κράτους, όπως το ΣΔΟΕ, όπως οι διάφορες υπηρεσίες που επισκέφθηκαν βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που παραμένουν, αλλά και αρκετούς που έφυγαν. Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μέρες του  ́65. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει πράγματι την έρευνα για αυτήν τη βρώμικη περίοδο, αν και όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει από πριν τι συνέβη".

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget