y

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο 31ΧΡΟΝΟΣ Ι.Τ. (ΠΙΤΣΙΛΑΣ) ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Ο νεκρός, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ήταν το «δεξί χέρι» γνωστού βαρυποινίτη των δυτικών προαστίων, ο οποίος πολλές φορές φέρεται από τις διωκτικές αρχές, ως ο «ενδιάμεσος κρίκος» ανάμεσα σε ποινικούς και τρομοκράτες. Ο 31χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε εξελιχθεί σε «εκτελεστή» συμβολαίων πάσης… φύσεως! Οι επαφές του με τον έγκλειστο βαρυποινίτη, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, η σύνδεσή του με άλλους ποινικούς, που ο σωματότυπος τους και το ιδιαίτερο βάδισμα, ταίριαζε με εκείνο του δράστη της διπλής δολοφονίας, τον είχαν καταστήσει ύποπτο έρευνας για τουλάχιστον 4 μήνες.

«Ποινικό ξεκαθάρισμα»

Από εκείνες τις έρευνες, των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν είχαν προκύψει στοιχεία ενοχής ή συμμετοχής στη διπλή δολοφονία, την οποία ανέλαβε η επωνυμία «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις». Ωστόσο, η είδηση της δολοφονίας του, χθες τα ξημερώματα, εύλογα προκάλεσε πολλές σκέψεις σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την όποια πιθανότητα συσχετισμού της εξόντωσής του με την διπλή δολοφονία του Νέου Ηρακλείου. Ουσιαστικά ζητούσαν απαντήσεις στα ερωτήματα: Είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών; ή δολοφονία-«καθάρισμα», σβήσιμο των στοιχείων της επίθεσης στη Χρυσή Αυγή;

«Το θύμα της επίθεσης, ήταν όπως πολλοί άλλοι του ποινικού χώρου, ανάμεσα στους υπόπτους της διπλής δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής. Δεν είχε προκύψει οτιδήποτε σε βάρος του» δηλώνει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και συμπληρώνει: «Η δολοφονία του έχει καθαρά ποινικό χαρακτήρα. Είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε κυκλώματα εκβιαστών. Αν υπήρχε οποιοδήποτε ίχνος συσχετισμού, την υπόθεση θα την είχε πάρει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και όχι το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής».

Απόπειρες δολοφονίας

Ο «Πιτσίλας» όπως ήταν το ψευδώνυμο του θύματος, είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιασμών και εκρήξεις. Η δεύτερη κατηγορία αφορούσε κυρίως την ρίψη αυτοσχέδιας κροτίδας στον πίσω ακάλυπτο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, στις 29 Μαρτίου 2012. Μία αστυνομική υπηρεσία που το 2009 είχε γίνει στόχος της «Σέχτας Επαναστατών» με πυροβολισμούς και ρίψη χειροβομβίδας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τότε σε κοντινή απόσταση το θύμα της σημερινής μαφιόζικης εκτέλεσης. Υποστήριξε ότι στόχος του δεν ήταν το αστυνομικό τμήμα αλλά «το μπαλκόνι μιας γυναίκας στη διπλανή πολυκατοικία με την οποία είχε προσωπικές διαφορές». Η γυναίκα φαίνεται να κατέθεσε πως δεν τον γνωρίζει.

Για αυτή την υπόθεση όμως προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2013, με περιοριστικούς όρους, την παρουσία του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στις 14 και 20 Σεπτεμβρίου 2013, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως ο 31χρονος, ίσως εμπλεκόταν σε δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον ενός 40χρονου, στη Νίκαια και Γλυφάδα. Ως αφορμή αυτών των δολοφονικών επιθέσεων θεωρήθηκε η διανομή της λείας αλλά και η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης από μία ληστεία στην Καλαμάτα -είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2008- σε υποκατάστημα της Alpha Bank απ’ όπου είχαν αρπάξει 383.000 ευρώ. Επικεφαλής της ομάδας των ληστών ήταν πρώην αστυνομικός, που δολοφονήθηκε στις 20 Ιουνίου 2011 στα Καμίνια.

«Πιτσίλας» και «Ράμπο»

Ο 31χρονος που δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα, με δύο σφαίρες από τον εκτελεστή που τον προσέγγισε σε ταχυφαγείο της Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, είχε στενές επαφές με τον «Ράμπο»-ταξιτζή, φανατικό οπαδό του Ολυμπιακού, ο οποίος κατηγορήθηκε για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, στο οπαδικό ραντεβού θανάτου στη Λεωφόρο Παιανίας τον Μάιο του 2007.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν, ότι ο «ταξιτζής» χούλιγκαν αναβαθμίστηκε αρχικά ως βομβιστής και στη συνέχεια ως εκτελεστής. Οι ίδιες πηγές θέλουν το χθεσινό θύμα να ακολουθούσε στα ίδια «βήματα» τον μετεξελιγμένο χούλιγκαν, υπό τις οδηγίες του ίδιου βαρυποινίτη. Ο «Ράμπο» φερόταν να ήταν εκείνος που θα εκτελούσε δύο «συμβόλαια θανάτου» με το ένα να αφορά υψηλόβαθμο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθη ένα μήνα μετά την «υπογραφή», ενώ στο δίκτυο που τον υπέθαλπε ήταν και το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget