y

Οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο!

Όσες φορές και να διαβάσει κανείς τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο,
θα δυσκολευτεί να συλλάβει την πραγματική διάσταση των αριθμών που βλέπει δίπλα στα ονόματα...

Υπάρχει ένας καλός τρόπος για να γίνει κατανοητή, η οικονομική επιφάνεια αυτών των ανθρώπων. Τι θα μπορούσαν να αγοράσουν; Και πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψει ένας μέσος μισθωτός, για να αποκτήσει αυτά τα χρήματα;

Το TIME επιχείρησε να δώσει αυτή τη διάσταση των πραγμάτων, αναζητώντας τις συγκεκριμένες απαντήσεις για τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το Forbes.

Στην πέμπτη θέση της λίστας είναι ο Λάρι Ελισον. Με τα 48 δισ. δολάρια θα μπορούσε να αγοράσει ένα ιδιωτικό νησί. Ένα δεύτερο για την ακρίβεια, καθώς ήδη κατέχει το 98% του νησιού Λανάι του συμπλέγματος της Χαβάης.

Ο Γουόρεν Μπάφετ από την άλλη, δεν χρειάζεται να κουνήσει καν το δαχτυλάκι του. Με περιουσία 58,2 δισ. δολαρίων, αν τα έβαζε όλα σε τραπεζικές καταθέσεις, με 0,6% επιτόκιο θα έβγαζε 34 εκατ. το χρόνο, δηλαδή αρκετά για να αγοράσει οχτώ Lamborghini.

Στην περίπτωση του Αμάνσιο Ορτέγκα, μία αγορά ομάδας θα ήταν παιχνιδάκι. Ο κ. Zara θα μπορούσε να αποκτήσει τους New York Yankees και μάλιστα… δύο φορές. Oχι με όλη του την περιουσία (64 δισ. δολάρια), αλλά μόνο με τα επτά εκατομμύρια που έβγαλε πέρυσι.

Ο Κάρλος Σλιμ Χέλου των 72 εκατ. δολαρίων, κερδίζει 30 εκατ. δολάρια την ημέρα! Για να αντιληφθεί κανείς το πραγματικό μέγεθος, αρκεί να σκεφτεί ότι ένας μέσος μισθωτός πρέπει να δουλέψει 4.072 χρόνια για να τον φτάσει.

Και τέλος, ο Μπιλ Γκέιτς. Ο άνθρωπος που ανέκτησε φέτος τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο, έχει 76 δισ. δολάρια. Έχει δείξει βέβαια πως θέλει να μοιράζεται. Τα 28 δισ. δολάρια που έδωσε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι όσο ο ετήσιος προϋπολογισμός του υπουργείου Μεταφορών και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στις ΗΠΑ!

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget