y

Νέο Δελχί: Η πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου

Για αρκετό καιρό το Πεκίνο ήταν εκείνο που είχε τα πρωτεία της μολυσμένης ατμόσφαιρας. Πρόσφατα όμως, το Νέο Δελχί πέρασε στην πρώτη θέση αυτής της θλιβερής λίστας.Τον περασμένο χειμώνα, στο Νέο Δελχί καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ και το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ήταν 60 φορές υψηλότερο από το ανώτερο επιτρεπτό. Αν λάβουμε υπόψη ότι στο πολύβουο Λονδίνο η συγκέντρωση μικροσωματιδίων ανερχόταν στα 20 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, την ώρα που το αντίστοιχο νούμερο για το Νέο Δελχί ήταν 575, παίρνουμε μια ιδέα για το μέγεθος του προβλήματος.
Αλλά και το Πεκίνο δεν βρίσκεται μακριά, αφού για το ίδιο διάστημα σημείωσε το «σκορ» των 400 μικρογραμμαρίων. Τα μικροσωματίδια εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό και προκαλούν ασθένειες όπως ο καρκίνος και το εμφύσημα. Πάντως η κινεζική πρωτεύουσα φαίνεται ότι καταβάλει προσπάθειες να βελτιώσει την ποιότητα της ατμόσφαιρας μέσα από μια σειρά μέτρων που αφορούν την κυκλοφορία και τη συγκράτηση των επιπέδων της αιθαλομίχλης.
Απ’ την άλλη, τα αντίστοιχα μέτρα στο Νέο Δελχί αποδεικνύονται ανεπαρκή και οι κάτοικοι της πόλης υποφέρουν από παθήσεις των πνευμόνων, οφθαλμολογικές διαταραχές και ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Λογικό, αν υπολογίσει κανείς ότι στους δρόμους της πόλης προστίθενται 1.400 αυτοκίνητα κάθε μέρα!
Στη λίστα με τα πιο μολυσμένα μέρη του πλανήτη ακολουθούν πόλεις που βρίσκονται στο Ιράν, τη Μογγολία, το Πακιστάν, την Μποτσουάνα κ.α.
Σε ευρωπαϊκό έδαφος το Πλόβντιβ, το Πλέβεν και η Σόφια της Βουλγαρίας, η Κρακοβία στην Πολωνία, αλλά και η Θεσσαλονίκη, βρίσκονται αρκετά υψηλότερα από το μέσο όρο. Μήπως ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε;

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget