7/11/13

Συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, πέντε μέλη της σπείρας, τρείς αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 25 και 35 ετών, ένας Έλληνας ηλικίας 27 ετών και μία Ελληνίδα ηλικίας 24 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς συνεργοί τους.

Ο 35χρονος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ και αρχηγός της σπείρας, γνώριζε τα συστήματα ασφάλειας της αλυσίδας, στην οποία ανήκε και το δικό του κατάστημα και κατηύθυνε τους συνεργούς του.

Γνώριζε, επίσης, από τις ώρες κατά τις οποίες γινόταν οι παρδόσεις των προϊόντων καθώς και αυτές που τα καταστήματα έκλειναν ταμείο και έστελνε τους συνεργούς του για ...«εισπράξεις».

Μάλιστα, όταν ήταν να ...«κόψουν κίνηση» στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει για να ληστέψουν, έστελναν πρώτα τον 27 χρόνο για να κάνει κατόπτευση. Μάλιστα, για να μην προκαλέσει υποψίες ήταν ντυμένος πυροσβέστης και συνοδευόταν από τη σύζυγό του.

Επίσης στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν φορητούς ασυρμάτους ώστε να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός τους.

Έως σήμερα έχει διαπιστωθεί ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει δεκαπέντε ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Νέο Κόσμο, Ιλίσια, Πατήσια, Περιστέρι, Νέα Ιωνία, Πειραιά).

Στην κατοχή τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι
Ένα αεροβόλο πιστόλι
Ένα ημιαυτόματο όπλο replica
Ένα πολεμικό τυφέκιο replica
Γεμιστήρες των ανωτέρω όπλων
Πλήθος φυσιγγίων
Ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόμπ
Ένα ζευγάρι χειροπέδες
Φορητοί ασύρματοι
Κινητά τηλέφωνα
Καπέλα, γάντια, μαντίλι

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ - Εισαγγελέας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.Μετά την επέμβαση και την εκκένωση του χώρου από τους πρώην εργαζομένους της Δημόσιας Τηλεόρασης, έπρεπε να κλείσουν τις πόρτες ώστε να μην περάσει κάποιους ξανά στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, δεν είχαν λουκέτα μαζί τους και αναγκάστηκαν να ασφαλίσουν τις αλυσίδες, που είχαν τοποθετήσει στις περιμετρικές πόρτες, με... χειροπέδες! ERT LIVE
Tμήμα ειδήσεων defencenet-gr

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget