19/10/13

Με την προκήρυξη νέας πενθήμερης απεργίας κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών κι ενώ την Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους. Μάλιστα η Ομοσπονδία των διοικητικών διαψεύδει δημοσιεύματα περί έναρξης εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών από την Δευτέρα, με προσωπικό ασφαλείας.
Η εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη σημερινή γενική συνέλευση των υπαλλήλων αφού συνάντησε την έντονη αντίδραση τους.
Νέα πενθήμερη απεργία αναμένεται να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) ο πρόεδρος του οργάνου Φραγκίσκος Βορτελίνος. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε προτείνει παράλληλα την επανεξέταση της εισήγησής του την προσεχή Τετάρτη σε περίπτωση «διώξεων με αργία, εισαγγελικών παρεμβάσεων, απεργοσπαστικών μηχανισμών, αστυνομικής επέμβασης, προπαγανδιστικών δηλώσεων ή διαρροών υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων».

Η ΟΔΠΤΕ προχώρησε και σε σχετική διάψευση δημοσιευμάτων περί έναρξης εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από την προσεχή Δευτέρα.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν απόφαση της ΟΔΠΤΕ για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τις 21/10/13. Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας.
Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Φραγκίσκος Βορτελίνος χαρακτήρισε την πρόταση του συλλόγου του διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αθηνών περί εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών «ανεδαφική» επισημαίνοντας ότι «όταν βρισκόμαστε σε απεργιακή κινητοποίηση δεν μπορούμε να εκτελέσουμε επιλεκτικά κανένα υπηρεσιακό καθήκον αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούμε σπάσιμο της απεργίας». Ακόμη επισήμανε ότι ως «προσωπικό ασφαλείας» νοούνται μόνο οι φύλακες των εγκαταστάσεων.
Ο κ. Βορτελίνος σημείωσε τέλος ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας αφού οι διευθύνσεις προσωπικού είναι κλειστές κι επομένως οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχεία όπως είναι οι υπηρεσιακές τους μεταβολές κλπ.

Απόπειρα εκφοβισμού καταγγέλουν οι πρυτάνεις του ΑΠΘ
Στο μεταξύ, για προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης κάνουν λόγω οι πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ σε ανοιχτή τους επιστολή με αφορμή την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε, λόγω της άρνησης της διοίκησης του Ιδρύματος να αποστείλει τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων.
Οι τρεις αναπληρωτές πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των 11 Σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων σπουδών του ΑΠΘ, οι οποίοι υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή εκφράζουν την αμέριστη υποστήριξή τους στον πρύτανη και τα στελέχη διοίκησης του ΑΠΘ, «που κατέβαλαν και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου».
Καλούν την Πολιτεία να αναστείλει την αδιέξοδη αυτή τακτική της και να δώσει μία πραγματική ευκαιρία για ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της επιβαλλόμενης στελέχωσης του ΑΠΘ με διοικητικό προσωπικό.

Dancing With The Stars 4.Τα ζευγάρια που θα πάρουν μέρος έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και ανυπομονούν για την πρεμιέρα. Μάλιστα κάνανε και την επίσημη φωτογράφησή τους, ποζάροντας στον φακό και κάνοντας και από μια… χορευτική φιγούρα. Ποια είναι λοιπόν τα 14 ζευγάρια που θα διαγωνιστούν; Ευαγγελία Αραβανή – Vladimir Morotsko, Κλέλια Πανταζή – Παύλος Μανογιαννάκης, Γωγώ Μαστροκώστα – Θοδωρής Παναγάκος, Μαίρη Συνατσάκη – Yuri Dimitrov, Χρύσπα – Βαγγέλης Χολέβας, Κατερίνα Στικούδη – Ηλίας Μπούτσης, Ελένη Χατζίδου – Γιώργος Κετσερίδης, Μιχάλης Μουρούτσος – Άννα Πολύζου, Λάκης Γαβαλάς – Αναστασία Δρακά, Σάκης Αρσενίου – Νικολέτα Μαυρίδη, Άλεξ Κάβδας – Κλώντια Άννα Στόγια, Ησαΐας Ματιάμπα – Μαρία Αντιμισάρη, Θάνος Καληώρας - Φωτεινή Παπασταύρου.

Πηγή: gossip-tv-gr

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget