4/10/13

Αμερικανική εταιρεία γενετικής βιοτεχνολογίας μπορεί να προβλέψει για λογαριασμό των γονιών ποιά χαρακτηριστικά τους ενδέχεται να κληρονομήσουν οι απόγονοί τους. Πρόκειται για μια γενετική πατέντα η οποία έχει προκαλέσει σάλο μιας και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνικές DNA και μια βάση δεδομένων μπορεί να αποκαλύψει την εικόνα των μελλοντικών μωρών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ίδια η εταιρία που εδρεύει στην Καλιφόρνια, η μέθοδος που ονομάζεται “Family Traits Inheritor Calculator” (Υπολογιστής Κληρονόμησης Οικογενειακών Χαρακτηριστικών) μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο που διατρέχει ένα μωρό να κληρονομήσει συγκεκριμένες ασθένειες, καθώς και να προβλέψει λεπτομέρειες όπως το ύψος, το βάρος, το χρώμα των ματιών, ακόμα και την προσωπικότητά του, χωρίς να δημιουργεί έναν νέο τύπο ευγονικής, η οποία θα συνίσταται στον εκ των προτέρων «σχεδιασμό» ενός «κατά παραγγελία» ανθρώπου.

Τα ζευγάρια αποστέλλουν στην εταιρία δείγμα σάλιου τους και, μέσω ανάλυσης του DNA τους, η εταιρία μπορεί να προβλέψει πώς θα είναι το μελλοντικό μωρό.

Η συγκεκριμένη πατέντα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης ώστε να βρεθούν οι καταλληλότεροι δωρητές σπέρματος και ωαρίων, με την «23andMe» να διαβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να προβεί σε κάτι τέτοιο.

Οι επικριτές παρ’ ολ’ αυτά ανησυχούν ότι η μέθοδος, που επιτρέπει την επιλογή των επιθυμητών ή κατά παραγγελία δωρητών για εξωσωματική γονιμοποίηση, θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Marcy Darnovsky, διευθύντρια του Κέντρου Γενετικής και Κοινωνίας, «η πατέντα της “23andMe” ισοδυναμεί με το να ‘ψωνίζει' κανείς συγκεκριμένους δωρητές σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει σχεδιασμένα μωρά».

«Το γραφείο χορήγησης ευρεσιτεχνιών έκανε μεγάλο λάθος που επέτρεψε μια πατέντα, η οποία περιλαμβάνει ένα ‘μενού' επιλογών για να διαλέξει κανείς τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού παιδιού», πρόσθεσε.

Πέρα όμως από τα μεγάλα ζητήματα βιοηθικής που εγείρει η συγκεκριμένη πατέντα, αρκετοί επιστήμονες αμφιβάλλουν κατά πόσο το τωρινό επίπεδο γενετικών γνώσεων καθιστά όντως εφικτή την πρόβλεψη και επιλογή συγκεκριμένων μελλοντικών βιολογικών γνωρισμάτων ενός μωρού. Αν είναι έτσι, τότε μπορεί να υπάρξει διάψευση των προσδοκιών των γονιών και πιθανές νομικές διεκδικήσεις τους κατά της εταιρίας.

Το νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα θα αποκλείσει τη δόμηση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα. Ουσιαστικά θα επιτρέπονται μόνο μικρής κλίμακας εργασίες, δηλαδή μόνο επισκευές, ενώ θα υπάρξει και καθορισμός χρήσης της γης σε κάθε δήμο της χώρας.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέσω του καθορισμού των χρήσεων γης η δόμηση στα εκτός σχεδίου οικόπεδα θα απαγορευτεί.Θα υπάρξουν ειδικοί κανόνες δόμησης για περιοχές 500 με 1000 μέτρα από τα όρια των οικισμών
Παράλληλα και σε βάθος πενταετίας οι δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στον καθορισμό των περιοχών όπου θα επεκταθεί το σχέδιο πόλης αλλά και η βιομηχανική περιοχή.Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των συντακτών” οι εργασίες μικρής κλίμακας που θα επιτρέπονται στα εκτός σχεδίου ακίνητα τα είναι:
Διαρρύθμιση εσωτερικού χώρου
Κατασκευή πέργκολας, χωρίς περιορισμό διαστάσεων
Αντικατάσταση η επισκευή στέγης στα όρια της προηγούμενης
Κατασκευή φούρνου η τζακιού
Κατασκευή απλής περιτείχισης ύψους έως ενός μέτρου ή ανάλογης περίφραξης.
Κατασκευη εσωτερικου ασανσερ
Κατασκευή πισίνας ή δεξαμενης νερού ως 50 τμ και με βάθος έως 1 μέτρο
Γεωτρήσεις
Κοπή δέντρων εντός σχεδίου οικοπέδου
Κατασκευή πέτρινης αποθήκης ως 15 τμ και ύψος ως 3 μέτρα

Οι εργασίες αυτές θα μπορούν να γίνονται με μια απλή αίτηση στην πολεοδομία.

video FATMAGUL EPISODE 119 GREEK SUBS ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ σήμερα Παρασκευή 4/10
Για τον Μουσταφά έρχονται δύσκολες μέρες αφότου συλλαμβάνεται για τον πυροβολισμό του Κερίμ. Η ένταση της Φατμαγκιούλ και του Κερίμ αυξάνεται, όταν μαθαίνουν ότι όντως ο Μουσταφά συνελήφθη ως κατηγορούμενος για το συμβάν. Η Φατμαγκιούλ προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο Μουσταφά ήθελε να σκοτώσει τον Κερίμ, τη στιγμή που ο ίδιος ζούσε ευτυχισμένος με τη γυναίκα του, περιμένοντας το παιδί τους. Όταν ο Φαχρετίν μαθαίνει ότι ο γιος του πυροβολήθηκε, έρχεται ξανά από την Αυστραλία στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον Κερίμ. Ο Μουσταφά προσπαθεί με την κατάθεσή του να πείσει τους πάντες πως είναι αθώος, ωστόσο η Χατζέρ δεν τον πιστεύει. Η Χατζέρ καταλαβαίνει ότι ο Μουσταφά πυροβόλησε τον Κερίμ εξαιτίας της ζήλιας του. Πονάει πολύ, καθώς συνειδητοποιεί ότι άλλαξε τη ζωή της και μπήκε σε κάθε είδους κίνδυνο για έναν άντρα που είναι ακόμη ερωτευμένος με τη Φατμαγκιούλ.
ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ 1
ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ 2
ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ 3

ΕΛΛΗΝΙΚΑ FATMAGUL ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΕΔΩ



I Prodosia episode 17 AKARSU Προδοσία Επεισόδιο 17 σήμερα Παρασκευή 4/10
Η Τζεμιλέ γλιτώνει από τον εφιάλτη, που έζησε και επιστρέφει στο σπίτι με την προσμονή να ξανασμίξει με την οικογένειά της. Οι προσδοκίες της καταβαραθρώνονται για άλλη μια φορά όταν, γυρνώντας στο σπίτι, βρίσκει τον Αλί στην αγκαλιά της Καρολίν. Τους διώχνει και τους δύο κακήν-κακώς, αλλά η Καρολίν αφήνει πίσω της κάτι, που θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη γυναικεία υπερηφάνεια της Τζεμιλέ. Ο Αλί και η Καρολίν θα βρουν βοήθεια πιο σύντομα απ'όσο περιμέναν.Η βοήθεια αυτή δεν εκπλήσσει κανέναν μέσα στην οικογένεια αλλά γίνεται αιτία για να κάνει και η Χασεφέ την επιλογή της.Το γνωστό θέαμα στο σπίτι του Κεμάλ γίνεται η σταγόνα, που ξεχειλίζει το ποτήρι για την ηλικιωμένη γυναίκα...



ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget