29/8/13

Λίγο πριν από τις 10.00 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.Με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημερώνει ότι την Πέμπτη 29-08-13 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Δ/νσεων Δ.Ε. θα αποσταλούν οι επιτυχόντες κατά λύκειο (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) της αρμοδιότητάς τους.

Δείτε αναλυτικά όλους τους πίνακες:
90% ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Β) Ημερήσια
90% ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Β) Εσπερινά
10% ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Β) Ημερήσια
ΕΠΑΛ (Α) Ημερήσια
ΕΠΑΛ (Α) Εσπερινά


Σύγκριση βάσεων - πίνακες:
90% συγκριτικό βάσεων 2013-2012
10% συγκριτικό βάσεων 2013-2012
Συγκριτικό βάσεων ΕΠΑΛ (Α) 2013-2012


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).
α αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr.

Στο 68,35% ανήλθε φέτος το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλήνιες 2013 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2013 οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.988 (77.814 με το 90%, 14.296 με το 10%, 12.878 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 116.173.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 71.761, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 12.139, ενώ το 2012 εισήχθησαν 80615.

Κενές έμειναν φέτος 836 θέσεις (509 με το 90%, 125 με το 10% και 202 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α΄), σε σύγκριση με το 2012 που οι κενές θέσεις ανήλθαν σε 1.150.

θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής στις Πανελλήνιες 2013 θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας. Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Ανακοινώθηκαν , παράλληλα, σήμερα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:

α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.



Φως στα αίτια του θανάτου του λαμπερού σχεδιαστή, Μιχάλη Ασλάνη, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα 29/8/13 και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων σε περίπου ένα μήνα.Tο άψυχο σώμα του βρέθηκε στο πάτωμα σε πλάγια θέση, ενώ η μεγάλη ποσότητα χαπιών που βρέθηκε δίπλα του ενισχύει την εκτίμηση ότι πρόκειται για πράξη αυτοκτονίας.Άλλωστε, ήταν γνωστό στον χώρο της μόδας ότι ο άλλοτε χαμογελαστός και ντροπαλός σχεδιαστής υπέφερε από κατάθλιψη.Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πάντως από την αρχή απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, άποψη που επιβεβαιώνεται από μια φράση που έγραψε στο ημερολόγιο του: «Φωτεινούλα και Δήμητρα, δεν αντέχω άλλο και συγγνώμη που σας το έκανα αυτό».Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στην Χαλκίδα.


madata-gr

Ο Τουργκούτ, για να μπορέσει να μάθει πού βρίσκεται ο Μαχίρ, θα
ανακρίνει την οικογένεια Καρά.Εξαιτίας όμως της οργής που νιώθει για
τον Μαχίρ, θα ξεσπάσει πάνω τους, βάζοντας όλη την οικογένεια σε μια
δύσκολη δοκιμασία.


madata-gr

Μπορεί η είδηση του χωρισμού της Monica Bellucci και του Vincent Cassel να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κύκλους της showbiz όμως στην πραγματικότητα το «έγκλημα» ήταν σωστά προσχεδιασμένο.

Για την ακρίβεια, όπως υποστηρίζει αζέρικη ιστοσελίδα η εκρηκτική ιταλίδα δεν είναι μόνη αλλά έχει δεσμό με τον πάμπλουτο επιχειρηματία Telman Ismailov.

Ο 57χρονος επιχειρηματίας γνωρίστηκε με τη 48χρονη ιταλίδα ηθοποιό κατά τη διάρκεια εγκαινίων ξενοδοχείου ιδιοκτησίας του στην Τουρκία το 2009 και δεν έχασε χρόνο. Αρχισε να τη φλερτάρει. Οταν όμως η Μόνικα είδε ότι ο γάμος της δεν προχωρά, βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά του επιχειρηματία, που φέρεται να έχει πλούσιο παρελθόν με διασημότητες.

Μάλιστα από τα πάρτι του έχουν παρελάσει κατά καιρούς η Jennifer Lopez, η Paris Hilton και η Sharon Stone.

Μπορεί η είδηση του διαζυγίου τους πριν από περίπου έναν μήνα να έκανε τον γύρο του κόσμου, όμως σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα το ζευγάρι δεν σκοπεύει να τερματίσει το γάμο του με ένα χαρτί διαζυγίου.Όπως αναφέρουν πηγές, οι δυο τους επέλεξαν να περάσουν ένα διάστημα χωριστά, κάνοντας ένα διάλειμμα, με τον Michael Douglas να κάνει διακοπές στην Σαρδηνία και την Catherine Zeta Jones να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

gossip-gr

Αντίθετοι με την επιλογή της Warner Bros οι θαυμαστές του υπερήρωα Batman να ενσαρκώσει ο Ben Affleck τον άνθρωπο – νυχτερίδα. Μέσω της ιστοσελίδας change-org, συγκεντρώνουν υπογραφές, ώστε να αναγκάσουν την εταιρεία παραγωγής να σκεφτεί ξανά την επιλογή της. Μάλιστα, στην αίτηση, διακρίνεται ένα μεγάλο ΟΧΙ πάνω στη φωτογραφία του Βen Affleck και από κάτω αναφέρονται οι λόγοι που ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίνεται ακατάλληλος για να φορέσει τη στολή του Batman. Ήδη 50.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει -μέχρι στιγμής- συμφωνώντας ότι ο Affleck όχι μόνο δεν διαθέτει το απαιτούμενο ταλέντο για να αποδώσει πειστικά τον Batman αλλά δεν είναι αρκετά... τρομακτικός!Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι στο σίκουελ του «Man of Steel» ο Clark Kent -ο Henry Cavill θα υποδυθεί για δεύτερη φορά τον Superman- θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Bruce Wayne, τον οποίο δεν θα υποδυθεί αυτή τη φορά ο Christian Bale. Παρόλο που ο τίτλος της ταινίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, έγινε γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2015.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget