1/8/13

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα σκάφη αναψυχής «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» προκειμένου να φτάσει νωρίτερα στη Βουλη.

O σχεδιασμός των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού περιλαμβάνει:

Απλούστευση και ελαχιστοποίηση των διαδικασιών για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Σημαντική «ελάφρυνση» της ελληνικής σημαίας από κόστη και η απλούστευση στην κατηγοριοποίηση πλοίων.

Εισαγωγή της μεικτής χρήσης των σκαφών αναψυχής. Να δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα ενοικίασης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής χωρίς αυτό να σημαίνει πως απαλλάσσεται ο ιδιοκτήτης από την καταβολή ΦΠΑ κατά την αγορά όπως γίνεται με τα επαγγελματικά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε εκφράσει την άποψη ότι με ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα πρέπει να δίδονται κίνητρα σε όσους έχουν σκάφη για να μένουν στην Ελλάδα και όχι να «ποινικοποιείται» η κατοχή τους, όπως φαίνεται να καταλογίζει στο προτεινόμενο πλαίσιο. Επίσης το «τέλος παραμονής και πλόων (ΤΠΠ) ιδιωτικών πλοίων αναψυχής» ο υπουργός θεωρεί πως δεν πρέπει να αποσυρθεί.

Οι άνεργοι όμως μπορούν να ποινικοποιούνται και να πληρώνουν βαρύ φόρο βάσει φανταστικού τεκμαρτού εισοδήματος. Υπενθυμίζουμε ότι αν κάποιος έχει χάσει την δουλειά του, φορολογείται βάση τεκμαρτού εισοδήματος, αν έχει αυτοκίνητο (99% θα έχει), έχει το τομάρι του (εκτός αν αυτοκτονήσει) και μένει σε σπίτι (είτε δικό του, είτε ενοικιαζόμενο, είτε δωρεάν παραχώρηση από κάποιον, το τεκμήριο χρήσης ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ), αμέσως του έρχεται φόρος γύρω στο χιλιάρικο, και από του χρόνου πιο πολύ! Ο νόμος απαλάσσει μόνο όσους επιδοτουνται από τον ΟΑΕΔ, προσποιούμενος ότι στην υπέροχη αγορά εργασίας ο άνεργος θα έχει ξαναβρεί δουλειά σε 12 μήνες,κάτι που φυσικά δεν ισχύει, περισσότεροι κλεινουν πια τριετίες χωρίς δουλειά. Τα τεκμήρια είναι η μεγαλύτερη ληστεία που εφήυρε το "ελληνικό" κράτος. Δυστυχώς ο Έλληνας τώρα, άρχισε να καταλαβαίνει τι του έστησαν.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΕΜΠΤΗ 01/08 KARADAYI: Τι θα δείτε σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 1 Αυγούστου Επεισόδιο 69
Ο Τουργκούτ μετά από επίμονη προσπάθεια βρίσκει το κίνητρο που αναζητούσε για να συνδέσει την υπόθεση ενοχής του Ναζίφ. Ο Μαχίρ πείθει τον Γκεβεζέ Αχμέτ, να ομολογήσει όλα όσα γνωρίζει στη δίκη. Μόνο που και οι δύο αγνοούν τη σατανική παγίδα που τους έχουν στήσει για τη μέρα της δίκης.
ΑΝΤ1: Καθημερινά 16.40
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ KARADAYI ΕΔΩ


Αν σε ένα ταξίδι, όπως και στη ζωή, σημασία έχει η διαδρομή και όχι ο προορισμός, τότε περίπου ένας στους τρεις ταξιδιώτες δυσκολεύεται πολύ κατά τη διάρκεια της διαδρομής.Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με ψυχολόγους, ένας στους τρεις ανθρώπους υποφέρει από aerophobia, δηλαδή τον λεγόμενο φόβο της πτήσης. Για πολλούς μάλιστα, είναι μια εξουθενωτική φοβία, που μπορεί να μετατρέψει σε εφιάλτη τις διακοπές των ονείρων τους. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εκθέσεις για την συχνότητα των αεροπορικών δυστυχημάτων, τις αυξανόμενες αλλαγές του καιρού και τη γενικότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν με οποιοδήποτε άλλο μέσο, εκτός από το αεροπλάνο. Ψυχολόγοι και ερευνητές προτείνουν μερικές σωτήριες συμβουλές για να κατακτήσετε τους φόβους σας και τους αιθέρες!


Εκπαίδευση
Βιβλία σχετικά με το άγχος και τον φόβο της πτήσης μπορούν να βοηθήσουν τους φοβισμένους ταξιδιώτες να κατανοήσουν την ψυχική και σωματική διαδικασία, στην οποία μπαίνει ο οργανισμός τους πριν από ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Μετά την κατανόηση, σειρά έχει ο έλεγχος των αντιδράσεων, με τρόπο αποτελεσματικό και μόνιμο. Ακόμα συστήνεται η παρακολούθηση βίντεο, που δείχνουν αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται. Βλέποντας αυτές τις εικόνες, θα αισθανθείτε σίγουρα πιο άνετα με την όλη διαδικασία.

Φαντασία
Aκριβώς όπως οι αθλητές, που οραματίζονται ότι έβαλαν το τέλειο καλάθι ή έκαναν τον καλύτερο χρόνο, έτσι τα άτομα που πάσχουν από aerophobia, πρέπει να φανταστούν ότι πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, μπαίνουν στο αεροπλάνο και προσγειώνονται με ασφάλεια, ενώ η πτήση ήταν ομαλή και ευχάριστη. Η νοητή οπτικοποίηση του ταξιδιού, είναι μια μέθοδος που βοηθά στην απομάκρυνση του άγχους.

Τέλος στις αρνητικές σκέψεις
Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι ειδικοί συνιστούν να σταματήσετε τις αρνητικές διεργασίες σκέψης, λέγοντας τη λέξη «stop» στον εαυτό σας και αντικαθιστώντας τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Εστιάστε στην αναπνοή, παίρνοντας μεγάλες και βαθιές ανάσες. Είναι και αυτό πολύ βοηθητικό.


Φάρμακα
Αναμφισβήτητα δεν προτείνουμε αυτή τη λύση, αλλά για σοβαρές φοβίες, είναι ίσως η μόνη επιλογή. Ο γιατρός σας θα μπορούσε να σας συνταγογραφήσει αγχολυτικά φάρμακα, που θα σας χαλαρώσουν πριν από ένα μεγάλο ταξίδι.


newsbeast-gr

Η Σμαράγδα Καρύδη έχει αδυναμία στο καλοκαίρι.Η ηθοποιός έχει αποκτήσει το δικό της σπίτι στην Αίγινα και με την πρώτη ευκαιρία παίρνει το καράβι και πηγαίνει. Φέτος, οι καλοκαιρινές της διακοπές ξεκίνησαν νωρίς και για παρέα έχει τον αγαπημένο της Γιάννη που δεν είναι άλλος από το Λαμπραντόρ της, το οποίο είναι σχεδόν δυο χρονών. Οι δυο τους δεν σταματάνε τα παιχνίδια ειδικά στην θάλασσα. Στην Αίγινα την επισκέπτονται φίλοι και συνάδελφοί της. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες βρέθηκαν εκεί ο Μιχάλης Μαρίνος και η Έλενα Σκουλά. Οι τρεις τους έπαιζαν αρκετές ώρες μπιρίμπα, έκαναν το μπάνιο τους και η Σμαράγδα ως καλή οικοδέσποινα τους μαγείρευε. Σύμφωνα με το people, η ηθοποιός θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 20 Αυγούστου, αφού τον Σεπτέμβρη ξεκινάει στο Παλλάς το Chicago.


gossip-gr

panagiotis bougiouris klemmena oneira - Καιρό τώρα έπαιζε το όνομα του Παναγιώτη Μπουγιούρη για το νέο κύκλο των «Κλεμμένων Ονείρων» - μαζί μ’ αυτά των Αιμίλιου Χειλάκη, Φάνη Μουρατίδη, Τάσου Νούσια και Γιάννη Στάνκογλου. Τις προηγούμενες μέρες πάρθηκε η οριστική απόφαση να μπει στη σειρά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μαλτέζου, γράφει το tvzapping-gr.Ο γνωστός ηθοποιός έχει «κλείσει» πρώτο ρόλο και στο «Καμπαρέ» που πρόκειται να ανεβάσει στο Μέγαρο Μουσικής ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Μαζί του θα είναι η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Τάνια Τσανακλίδου, η Νάντια Μπουλέ, ενώ συζητά παράλληλα και μια σειρά στην Κύπρο.


2
Με βάση τη λίστα που έχει στα χέρια του από αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στην διευρυμένη δεξαμενή της διαθεσιμότητας μπήκαν 1.618 γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που αναμένεται να αλλάζουν θέσεις άμεσα, 600 υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων (απεργούν) καθώς και εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες και ολόκληρη η λίστα με τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου.Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι τρεις μεγάλες δεξαμενές είναι τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας.
Από το υπουργείο Υγείας, προβλέπεται η διαθεσιμότητα, συνολικά 1.618 εργαζόμενων, εκ των οποίων 280 ιατροί. Περιλαμβάνονται επίσης νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Βάσει του σχεδιασμού και των …υποσχέσεων των συναρμόδιων υπουργών, οι προερχόμενοι από την υγεία εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, εντός του προβλεπόμενου 8μηνου προέρχονται από μονάδες χαμηλής πληρότητας που θα μετατραπούν σε αστικά κέντρα υγείας και μονάδες φροντίδας ασθενών.
Από το υπουργείο Παιδείας, στη λίστα περιελήφθησαν εργαζόμενοι ως διοικητικό προσωπικό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ήδη ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι 2.122 εκπαιδευτικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
Από το υπουργείο Εργασίας δόθηκε λίστα με 600 άτομα, που σήμερα εργάζονται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων σε αυτά (ΠΟΠΟΚΠ) έχουν τουλάχιστον 2.400 κενές οργανικές θέσεις…

Από το υπουργείο Οικονομικών, στη λίστα περιλαμβάνονται περίπου 400 άτομα, κυρίως οδηγοί και υπάλληλοι καθαρισμού.

Ανοίγει ο δρόμος να βγάλουν στο σφυρί οι τράπεζες τα σπίτια – Πάνω 200 χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν άστεγες
Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου. Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο «παγώματος» των πλειστηριασμών ισχύει από το 2008 και ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Αλλά κριτήρια, όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τετάρτης, μπορεί να είναι το ύψος του δανείου βάσει του οποίου έγινε η αγορά, τα εισοδήματα του δανειολήπτη κλπ.

Πάντως κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ακινήτων που έχουν «παγώσει» ποικίλλουν: άλλοι μιλούν για περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 2 στα 10 δάνεια δεν εξυπηρετούνται.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget