2/7/13

charalampos iwannou Google Science Fair 2013 Χαράλαμπος Ιωάννου An Exoskeleton Glove Which Enhances and Supports the Movement of the Human Palm.The aim of the project is to invent a metallic exoskeleton glove that assists, supports and enhances the movement of the human palm, in order to help people who suffer from upper hand disabilities.
The main idea of the project is that a metallic exoskeleton will be worn by the user as a glove and having placed in the right spots pressure sensors, it will be able to detect the kinetic stimulus of the user which then will be amplified with the use of servo motors.

Μεταξύ των διεκδικητών της πρώτης θέσης στον επιστημονικό διαγωνισμό Google Science Fair 2013 βρίσκεται ο δεκαεπτάχρονος Πρεβεζάνος μαθητής Χάρης Ιωάννου και το πρότζεκτ του «the exoskeleton glove».
Το Google Science Fair είναι ένας online, διεθνής, επιστημονικός και τεχνολογικός διαγωνισμός που ενθαρρύνει τους μαθητές ηλικίας 13 -18 ετών να καλλιεργήσουν την περιέργειά τους, να θέσουν ερωτήματα αλλά και να πειραματιστούν για να τα απαντήσουν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κυνηγήσουν το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη και την τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια ιδέα!

Ο 17χρονος είναι ένας από τους 15 διεθνείς φιναλίστ του διαγωνισμού και διεκδικεί το μεγάλο βραβείο που περιλαμβάνει ένα ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic, υποτροφία ύψους 50.000 δολαρίων, μία hands-on εμπειρία σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google) και επιχορήγηση για το σχολείο του αξίας 10.000 δολαρίων.
Οι φετινές ιδέες βασίστηκαν στο θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο» και αυτό που έψαχναν οι κριτές ήταν δημιουργικές ιδέες, σταθερή έρευνα και καλή, σαφή δομή. Η Google έλαβε χιλιάδες συμμετοχές από περισσότερες από 120 χώρες και 15 από αυτές (πέντε από κάθε ηλικιακή κατηγορία) διαγωνίζονται τώρα για το μεγάλο βραβείο που θα αλλάξει τη ζωή τους και θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν και τον κόσμο μέσα από τις καινοτόμες ιδέες τους!

Σύντομα ο Χάρης θα βρεθεί στην Καλιφόρνια προσκεκλημένος της Google για να περάσει την απαραίτητη συνέντευξη που προβλέπεται και όλοι ευχόμαστε να είναι ο μεγάλος νικητής, αν και ήδη αυτό που έχει καταφέρει είναι πρωτοφανές για τη χώρα μας και αξίζει τα συγχαρητήρια όλων!Να θυμίσουμε πως ο Χάρης Ιωάννου, μαθητής Λυκείου, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον 24ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στον τομέα της Μηχανικής, που διεξήχθη 21-26 Σεπτεμβρίου 2012 στην Μπροτισλάβα ενώ η UNICEF, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Βραβεία UNICEF 2012» τίμησε το μαθητή για την ιδιαίτερη ευαισθησία του και την καινοτόμο συμβολή του στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, με την κατασκευή του τεχνητού γαντιού που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της δυσκινησίας των άνω άκρων στα άτομα αυτά.Ο νεαρός σχεδίασε ένα γάντι που εξοπλισμένο με αισθητήρες πίεσης βοηθάει τον χρήστη στο να κάνει κινήσεις που είναι εύκολες μεν για κάποιον που δεν αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα αλλά δεν ισχύει το ίδιο για εκείνους με σοβαρές δυσκολίες στον συντονισμό των άνω άκρων.

Δείτε το βίντεο

charalampos iwannou Google Science Fair 2013 Χαράλαμπος Ιωάννου




My name is Charalampos Ioannou, I am 17 years old and I live in Athens, Greece. I am a senior student in high school and I want to study Electrical Engineering.I do mountain biking and for the last six years, I have worked as a D.J in order to obtain the proper funds that my projects demand.Ever since I was a child, I have always been curious about how things function, therefore every toy I had, was taken apart. At the age of 9, I had already started building my own workshop, with my own resources, where I am able to develop my projects.
During the past years, since my country's education system has not neither programming nor other subjects related to engineering in its curriculum, and my family environment was not able to provide me this kind of knowledge, I started watching online lectures from universities. This gave me the opportunity to gain further knowledge in the fields which I'm interested in, such as, programming robots, computer vision, open source software and other. I presented the current project in TEDx Athens, as the youngest speaker, last November.
Wining Google Science Fair Competition will encourage me to continue develop projects that will make people’s lives easier and better. Moreover the money of the price and the recognition, will be a huge boost for my career but most importantly they will help me to promote, finalize and mass produce my project, in order to help people around the world.


Η Ελισάβετ έχει την τύχη να είναι και στην Κύπρο το ίδιο αγαπητή και δημοφιλής όσο και στην Ελλάδα. Μάλιστα το χειμώνα που μας πέρασε η Ελισάβετ πρωταγωνίστησε σε μια από τις φετινές επιτυχίες της κυπριακής τηλεόρασης, το κωμικό σίριαλ "Άσπρα Μπαλόνια".Έτσι λοιπόν δεν άργησε να έρθει και φέτος ανάλογη πρόταση για κωμική σειρά. Μάλιστα η σειρά θα είχε γυρίσματα στην Κύπρο και στην Κρήτη και ενώ όλοι ήταν αισιόδοξοι για την επιτυχία της συγκεκριμένης παραγωγής, τελικά η συμφωνία ναυάγησε για τον ίδιο λόγο που χαλάνε συνήθως οι περισσότερες συμφωνίες: Οικονομικές διαφορές.


Η Ελισάβετ ήθελε περισσότερα, η παραγωγή έδινε λιγότερα και τελικά η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο της Τζόυς Ευείδη που κρίθηκε η καλύτερη λύση από όλες τοις απόψεις και κυρίως τις οικονομικές.Αν η Ελισάβετ ρίσκαρε με την αρχική της άρνηση έναν καλύτερο μισθό δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί προφανώς οι Κύπριοι παραγωγοί δεν είχαν ούτε το χρόνο, ούτε τη διάθεση για «παιχνίδια εξουσίας».

queen-gr

Συντετριμμένος και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο Pierce Brosnan.Ο διάσημος ηθοποιός του Hollywood που αγαπήθηκε πολύ μέσα από τις ταινίες του βιώνει τον χαμό της αγαπημένης του κόρης, η οποία «έφυγε» από την ζωή χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Ήταν μόλις 42 χρόνων όμως δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον καρκίνο. Η 42χρονη Charlotte Emily, είχε ακριβώς την ίδια ασθένεια με τη μητέρα της, η οποία έφυγε επίσης από τη ζωή, όταν ήταν μόλις 43 ετών και εκείνη από καρκίνο στις ωοθήκες. Έντονα συγκινημένος, ο 60χρονος ηθοποιός, ανακοίνωσε τον θάνατο της κόρης του λέγοντας πως: «στις 28 Ιουνίου, η αγαπημένη μου κόρη Charlotte Emily, πέρασε στην αιώνια ζωή, έχοντας υποκύψει στον καρκίνο των ωοθηκών. Δίπλα της, ήταν ο σύζυγος της Alex, και τα δυο της παιδιά, Isabella και Lucas, και τα αδέρφια της, Christopher και Sean. H Charlotte πάλεψε με την ασθένεια της με θάρρος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Οι καρδιές μας είναι σπασμένες από την απώλεια του όμορφου πολυαγαπημένου μας κοριτσιού. Προσευχόμαστε για εκείνη, και ευχόμαστε να βρεθεί γρήγορα θεραπεία γι΄αυτή την ασθένεια. Σας ευχαριστούμε όλους για τα συλληπητήρια σας».Ο Brosnan τη στιγμή που έφυγε η κόρη του από τη ζωή βρισκόταν στα γυρίσματα της νέας του ταινίας «November Man» στην Ανατολική Ευρώπη.

gossip-gr

Τι είναι αυτό που θα ήθελε να μεταδώσει στους γιους του ο Φάνης Μουρατίδης; «Να έχουν δική τους προσωπικότητα, να πιστεύουν πολύ στις δυνάμεις τους και να έχουν την άποψή τους» τόνισε ο ηθοποιός στο 7 Μέρες TV. Είναι δύσκολο να είναι παντρεμένοι δυο ηθοποιοί; «Μπορεί να ακούγεται εύκολο το γεγονός ότι κάνουμε την ίδια δουλειά. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι ειδικά στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο, καθώς μπορεί η δουλειά μας να είναι ωραία, γοητευτική, αλλά έχει τεράστια ανασφάλεια και έχει «χτυπηθεί» πάρα πολύ από την κρίση». Η επίσκεψή του στο Άγιο Όρος αποτέλεσε συγκλονιστική εμπειρία; «Υπήρξαν κάποιες συγκλονιστικές στιγμές εντελώς προσωπικές που στον καθένα μιλάνε με διαφορετικό τρόπο.»

gossip-gr

Τον γύρο των ελληνικών social media κάνει ένα τραγούδι Ισπανών το " Mi último tango en Atenas" (Το τελευταίο μου τανγκό στην Αθήνα), το οποίο ωστόσο είναι γεμάτο με ελληνικές λέξεις! Ναι δεν έχει ούτε μία ισπανική αλλά μόνο ελληνικές οι οποίες λόγω της ισπανικής προφοράς ακούγονται σχεδόν ίδιες με την ελληνική προφορά!
Στο εν λόγω τραγούδι οι APURIMAC συναντούν την δική μας μεγάλη καλλιτέχνιδα, την Έλλη Πασπαλά σε ένα μοντέρνο tango.
Το βίντεο κλιπ, όπως θα δείτε και εσείς, κάνει ένα οδοιπορικό στους μελαγχολικούς δρόμους της Αθηνάς με τελικό προορισμό την μόνη ελπίδα: τον άνθρωπο.
Ο Αργεντίνος συνθέτης Daniel Armando, δήλωσε σε συνέντευξη του, ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
«Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες; Δεν χρειάζεται. Όλες οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι Ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες», είπε .


Mi último tango en Atenas

Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli

cultura narcisista en una monarquia dogmatica

simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera

melodia simbolo, melodrama y tragedia.

Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria
politico dislexico en parodia onirica

tirania fantasma, dilema megalomano

de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis.

[Coro:]
Este mi último tango en Atenas
tango lloron, que corre por mis venas.

(repetir verso una vez)

Patriota heroicο, tragicο, sistematico
hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο
teatro ironicο, sindicato plasticο
y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia.

Energia hyperbole, antidotο democraticο
Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima
musica epidermica en un pentagrama masoquista
y la simetria toxica de un epilogo necrologico.

(coro)

Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico
profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo

sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos

en lirica extasis sus praxis
es el melodico y fantastico antropo.

(coro)

Το τελευταίο μου τανγκό στην Αθήνα

Νευρωτική αρμονία στον μικρόκοσμο της μητρόπολης
Ναρκισσιστική κουλτούρα σε μια δογματική μοναρχία
Κακόηχη συμφωνία, πανδαιμόνιο στην ατμόσφαιρα
ένα σύμβολο μελωδίας, μελόδραμα και τραγωδία

Ιδεολογικός οργασμός από τη βαρβαρότητα στη θεωρία
δυσλεξικός πολιτικός σε ονειρική παρωδία
Τυραννίδα - φάντασμα, μεγαλομανές δίλημμα
ενός ρητορικού μεταβολισμού χωρίς θέση ή αντίθεση

(Ρεφρέν)
Αυτό είναι το τελευταίο μου τανγκό στην Αθήνα
ένα δακρύβρεχτο τανγκό που τρέχει από τις φλέβες μου
(επανάληψη)

Ηρωικός πατριώτης, τραγικός, συστηματικός
παρανοϊκή υποκρισία χωρίς εσωτερικό διάλογο
ειρωνικό θέατρο, πλαστικό συνδικάτο
και το επίκεντρο της επιδημίας, ένα όνειρο, μια ουτοπία

Υπερβολική ενέργεια, δημοκρατικό αντίδοτο
Κριτικός λαβύρινθος χωρίς ενθουσιασμό, χωρίς ρίμα
Επιδερμική μουσική σε ένα μαζοχιστικό πεντάγραμμο
και η τοξική συμμετρία ενός νεκρολογικού επιλόγου

(ρεφρέν)

Υπάρχει μια αρωματική όαση, παράλληλη, φυσιολογική
αινιγματικός προφήτης, χρονικό και ορθόδοξο φαινόμενο
χωρίς ρατσισμούς και εξτρεμισμούς, χωρίς εθνικά ταμπού
με μια λυρική έκσταση είναι πράξη
είναι το μελωδικό και φανταστικό ανθρώπινο ον

(ρεφρέν)

Η υποστήριξη που λαμβάνει η Φατμαγκιούλ στη δίκη της από κάθε κοινωνικό στρώμα, αποτελεί μια τεράστια πίεση για τους Γιασαράν. Μέχρι τη μέρα της δίκης και με τις μετέπειτα εξελίξεις, οι Γιασαράν συνειδητοποιούν ότι τελικά, η απόφαση που θα βγει μπορεί να είναι αρνητική για εκείνους. Τα τελευταία χτυπήματα που έδωσαν ο Ερντογάν και ο Μινίρ πριν από το δικαστήριο δεν μπορούν να ανακόψουν τις ελπίδες της Φατμακγιούλ και της οικογένειάς της. Μετά τη Μουκάντες και τη Μελτέμ, την τελευταία στιγμή και η Λεμάν αποφασίζει να εμφανιστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της Φατμαγκιούλ, κάτι που πρόκειται να αλλάξει εντελώς την έκβαση της δίκης. Όμως, οι Γιασαράν προκειμένου να εμποδίσουν τη Λεμάν να πάει να καταθέσει, καταστρώνουν ένα σχέδιο το οποίο χωρίς να το περιμένουν καταλήγει τελικά εναντίον τους. Τα άσχημα νέα για την αποτυχία του σχεδίου τους καταφθάνουν στο δικαστήριο, λίγο πριν την έναρξη της δίκης. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, το μόνο που ενδιαφέρει τον Ερντογάν είναι ότι έχασε οριστικά τη Νιλ και γι' αυτό θέλει να εκδικηθεί τη Φατμαγκιούλ.


ΕΛΛΗΝΙΚΑ FATMAGUL ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΕΔΩ

Σώμα αγαλματένιο έχει ο εν λόγω γυμναστής , ο οποίος φροντίζει να το δείχνει με πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο προφίλ του στο Facebook και να προκαλεί πανικό στον γυναικείο -και όχι μόνο- πληθυσμό!Το όνομά του Γιώργος Καζαζίδης και πέρα από γυμναστής είναι και personal trainer!!! O 26χρονος Λαρισαίος ασχολείται ερασιτεχνικά με το χορό ενώ είναι λάτρης και των extreme sports , όπως το kite surf.Τέτοιο κορμί, πώς να μην είναι περιζήτητο;




GIORGOS KAZAZIDIS FACEBOOK

KARANTAGI ΚΑΡΑΔΑΥΙ-ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ.Ο Ναζίφ, προκειμένου να σώσει τον εγγονό του, αποφασίζει να δηλώσει ένοχος. Ο Μαχίρ, έχει πολύ λίγο χρόνο για να εντοπίσει τον μικρό Ναζίφ και να εμποδίσει τον πατέρα του να προβεί στην καταστροφική δήλωση. Ο Τουργκούτ γίνεται έξαλλος όταν μαθαίνει ότι ο Μαχίρ ανακάλυψε τον μικρό Ναζίφ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ KARADAYI ΕΔΩ


ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget