21/6/13

Volvo smartphone-enabled self-parking car prototype.Η Volvo δημιούργησε ένα πρόγραμμα, που είναι συμβατό για το μοντέλο της V40 και μέσω ενός application για smartphone, βοηθά ουσιαστικά τον οδηγό στο παρκάρισμα.
Όχι μόνο λοιπόν αναλαμβάνει να βρει την κατάλληλη θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητο, αλλά πολύ περισσότερο, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του οχήματος, ώστε με τις απαραίτητες ενέργειες και τους ειδικούς αισθητήρες να το παρκάρει σε συγκεκριμένο κενό χώρο.
Εννοείται βέβαια, ότι το πρόγραμμα αυτό έχει ρυθμιστεί, προκειμένου να αποφεύγει τα πεζοδρόμια και να προφυλάσσει τους πεζούς.
Παρόλο που η εταιρεία δεν δημοσιοποίησε τεχνικές λεπτομέρειες, φαίνεται να έχει ολοκληρώσει όλες τις μελέτες για αυτό το σύστημα και είναι έτοιμη να το λανσάρει. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε τέτοιου είδους projects, για διευκόλυνση της καθημερινότητας των οδηγών.
Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο XC90, που θα κυκλοφορήσει το 2015, θα υπάρχει ένα αυτόνομο σύστημα διαχείρισης της διεύθυνσης του οχήματος (autonomous steering system).
Περισσότερα, μπορείτε να δείτε στο βίντεο της Volvo, το οποίο με animations παρουσιάζει απεικονιστικά το «Autonomous Parking Concept».


Βαλίτσες για την Κύπρο ετοιμάζουν αυτή την εποχή τα «Κλεμμένα όνειρα». Η διοίκηση του Mega αποφάσισε τη νέα τηλεοπτική χρονιά η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά να μεταδίδεται και στο Mega Κύπρου.Στο νησί της Αφροδίτης θα προβάλλονται και τα επεισόδια του σίριαλ «Με τα παντελόνια κάτω».

Δείτε το νέο video clip του Κώστα Μαρτάκη «Τα καλοκαιρινά τα σ'αγαπώ» του Κώστα Μαρτάκη έχουν ήδη ξεχωρίσει. Το τραγούδι βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις του κοινού και παίζει στα ραδιόφωνα. Πριν λίγες μέρες, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του video clip και τώρα είναι στην διάθεση του κοινού. VIDEO

Πώς κρίνει ο Αλέξανδρος Ρήγας τα έντονα φαινόμενα ρατσισμού και το υψηλό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις της Χρυσής Αυγής;
«Ως σημεία της εποχής. Ευθυνόμαστε όλοι για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε την πολιτική όλα αυτά τα χρόνια. Η αδιαφορία μας, το βόλεμά μας, αλλά και η συμμετοχή μας σε όλα όσα ξέραμε αλλά δεν λέγαμε μας έκαναν συνένοχους. Τώρα αντιδράμε σε ένα σώμα που έχει πεθάνει και προσπαθούμε σαν τους γύπες να τραφούμε από το πτώμα», λέει στη Real και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι τέτοια μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή έχουν να κάνουν με τον τρόπο που η δική μας η γενιά αντιμετώπισε τη σχέση της με την πολιτική. Ήμασταν απολιτίκ και το σύστημα είχε στρέψει το ενδιαφέρον μας στο να φτιάξουμε ένα τρίτο σπίτι, να πάρουμε σκάφος και να κλείσουμε πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια. Δεν φταίνε μόνο ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και ο Μητσοτάκης.
Ποιος τους εξέλεγε αυτούς τα τελευταία 50 χρόνια; Για κάποιους λόγους τρώγαμε το παραμύθι ή θέλαμε να το φάμε γιατί μας βόλευε. Πάντα σε περιόδους όπου ο άνθρωπος απομακρύνεται από την πολιτική και αφήνει τη ζωή του και την τύχη του σε ανθρώπους που τον βολεύουν, θα υπάρχουν μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή», συμπληρώνει και καταλήγει: « Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο κόμμα θα επανέλθει στις πραγματικές του διαστάσεις οι οποίες κυμαίνονται σε χαμηλά ποσοστά. Ο Έλληνας έχει στο DNA του την αναρχία και με τα ακραία κινήματα δεν παντρεύεται. Το άναρχο του Έλληνα που έχει μεγαλουργήσει αλλά και φτάσει τη χώρα στον πάτο, πιστεύω ότι δεν θα παντρευτεί με αυτό το άκρο».

Η 21η Ιουνίου είναι η ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού για το βόρειο ημισφαίριο και τον χειμώνα για το νότιο ημισφαίριο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου με τον Ήλιο να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πορείας του. Στις 12 το μεσημέρι ο λαμπερός πλανήτης βρίσκεται ακριβώς κατακόρυφα με τον Τροπικό του Καρκίνου και σε όλες τις περιοχές βόρεια του Ισημερινού η ημέρα έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 12 ωρών.

Αντίθετα στο νότιο ημισφαίριο, ο Νότιος Πόλος κλίνει μακριά από τον Ήλιο, οι ακτίνες πέφτουν πιο πλάγια, οι ημέρες έχουν μικρότερη διάρκεια και επικρατεί χειμώνας.

Παλαιότερα, το θερινό ηλιοστάσιο συνέπιπτε με την έναρξη των υψηλών θερμοκρασιών, κάτι που πλέον δεν ισχύει, αφού από τον Μάιο έχουν «πιάσει» οι ζέστες.

Την Κυριακή το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2013
Εν τω μεταξύ, όπως σας είχαμε πει την Κυριακή 23 Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013! Το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο και τεράστιο!

Για την ακρίβεια θα πλησιάσει την Γη πιο κοντά από ποτέ, «μόλις» 356.991 χιλιόμετρα, την ώρα που η μέση απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης είναι περίπου 382.900 χιλιόμετρα.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται περίγειο και θα σημειωθεί ξανά στις 10 Αυγούστου του 2014, όπου το φεγγάρι θα απέχει από τη Γη 356.986 χιλιόμετρα, δηλαδή 5 χιλιόμετρα πιο κοντά.


Λίγο πριν τελειώσει η σειρά «Fatmagül», η Μπερέν Σαάτ μιλάει για τις εξελίξεις στο σίριαλ, τη ζωή της, αλλά και για την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει, αν και είναι μόλις 29 ετών! Επιπλέον, αφιέρωμα με τις άγνωστες πτυχές από τη ζωή της ηθοποιού.

Ο Μουσταφά ήταν ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή της Φατμαγκιούλ. Της έκανε όμως και μεγάλο κακό. Πώς θα αντιδράσει με το θάνατό του;

«Ο,τι και να της έχει κάνει, δεν σταματάει να είναι ένας άνθρωπος που έζησε μαζί του και κάποιες όμορφες στιγμές. Φυσικά θα πονέσει και θα κλάψει».

Αυτό θα επηρεάσει τη σχέση της με τον Κερίμ;

«Καθόλου, γιατί η Φατμαγκιούλ δεν θα το επιτρέψει να συμβεί. Δεν έχει σκοπό να καταστρέψει αυτό που προσπαθούσε να χτίσει. Η Φατμαγκιούλ αποφασίζει να αφήσει πίσω της το παρελθόν και να συνεχίσει με τον Κερίμ μαζί και αγαπημένοι. Ενα-ένα τα φαντάσματα του παρελθόντος θα εξαφανιστούν».

Δικαιολογείς τη στάση του Μουσταφά απέναντι στη Φατμαγκιούλ;

«Δεν νομίζω πως δικαιολογείται η συμπεριφορά του. Σε καμία περίπτωση δεν τον δικαιολογώ».

Το τέλος της σειράς ήταν αυτό που θα ήθελες να είναι;

«Νομίζω ήταν το κατάλληλο τέλος για μια τέτοια συγκλονιστική ιστορία. Είμαι ικανοποιημένη με αυτό και σίγουρα θα επέλεγα το ίδιο».

Πώς θα νιώσει η Φατμαγκιούλ με την τιμωρία των υπευθύνων, αλλά και με την απόδοση της δικαιοσύνης;

«Σαν Φατμαγκιούλ ή σαν Μπερέν; Αν και νομίζω πως και στις δύο περιπτώσεις το συναίσθημα είναι ένα. Ανακούφιση! Η Φατμαγκιούλ ένιωσε χαρά γιατί δικαιώθηκε και τιμώρησε αυτούς που της κατέστρεψαν την ζωή. Πήραν την τιμωρία που άξιζαν».

Θα προσπαθήσουν οι Γιασαράν να επικοινωνήσουν με τη Φατμαγκιούλ για να της ζητήσουν συγγνώμη;

«Θα προσπαθήσουν σχεδόν όλοι να πάρουν άφεση αμαρτιών, αλλά δεν θα τους συγχωρέσω. Δεν υπάρχει συγχώρεση σ' ένα βιασμό!».

Με το συμπρωταγωνιστή σου, Ενγκίν Ακιουρέκ, που υποδύεται τον Κερίμ, υπήρχαν φήμες που σας ήθελαν ζευγάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο TV24 που κυκλοφορεί σήμερα 21-6 ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

muhtesem yuzyil deniz cakir sah sultan. Είναι από τις πιο καυτες παρουσίες της τουρκικής τηλεόρασης και έχει κερδίσει αρκετές φορές τον τίτλο αυτόν σε ανάλογες ψηφοφορίες. Ο λόγος για την Ντενίζ Τσακίρ, που υποδύεται τη «Σαχ Σουλτάνα», την αδελφή του «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή». Διαβάστε και μάθετε τα πάντα για τη ζωή της.

Η Ντενίζ Τσακίρ γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1983 στην Aγκυρα. Αποφοίτησε από το σχολείο και σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Aγκυρας. Τελειώνοντας τις σπουδές της αποφάσισε να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη και να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Φήμες λένε πως η Ντενίζ αποφάσισε να γίνει ηθοποιός σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ένα βράδυ μαζί με τον παππού της είχε δει ένα έργο. Η ίδια εμπνεύστηκε από το χαρακτήρα και έτσι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Για την ιστορία να πούμε πως ο εν λόγω χαρακτήρας ονομαζόταν «Ντενίζ».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε θεατρική παράσταση, ενώ η πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση έγινε το 2004 και αργότερα ακολούθησαν κι άλλες, όπως το 2006 στην κωμωδία «Iste Benim». Eχει δανείσει τη φωνή της σε μεταγλωττισμένες ταινίες (όπως το Iron Man και το Kung Fu Panda), ενώ τραγουδάει κιόλας. Το 2009 κυκλοφόρησε ένα CD με ερωτικά τραγούδια από τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Το 2013 φαίνεται πως είναι η χρονιά της, αφού από τις 13 Ιανουαρίου πρωταγωνιστεί στη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» υποδυόμενη την αδελφή του Σουλτάνα, τη Σαχ Σουλτάνα.Η Ντενίζ Τσακίρ διατηρεί εδώ και δύο χρόνια δεσμό με τον επίσης ηθοποιό Ιμπραήμ Τσελικόλ, με τον οποίο γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της σειράς «Iffet», όπου συμπρωταγωνιστούσαν και από τότε είναι μαζί.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε περισσότερα στο TV24 που κυκλοφορεί σήμερα 21-6

Την Ελλάδα φαίνεται πως θα επιλέξει για μια ακόμη χρονιά η Madonna για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Συγκεκριμένα η τραγουδίστρια θα βρεθεί στην Ιθάκη, όπου και θα φιλοξενηθεί στην βίλα του επιχειρηματία και φίλου της, Κωνσταντίνου Γράτσου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βήματος, η Madonna έχει ξετρελαθεί με την Ιθάκη και τις ομορφιές της!

Paraitithike o Manitakis Παραιτήθηκε ο Μανιτάκης Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρωθυπουργό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης.Είναι ο πρώτος υπουργός που παραιτείται μετά την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση, μετά το χθεσινοβραδινό ρήγμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με θέμα τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.



ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget