5/6/13

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ο άνθρωπος προσλαμβάνει και αποβάλλει περίπου 2-2.5 λίτρα ημερησίως. Από αυτό τα 1.4 λίτρα είναι από τα πόσιμα υγρά, το 0.7 λίτρα από τις τροφές και περίπου 0.2 λίτρα από το νερό που προέρχεται από τις καύσεις των τροφών. Η σημασία του νερού λοιπόν για τη ζωή είναι καθοριστική.Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο άνθρωπος χωρίς τροφή μπορεί να ζήσει έως και μήνες, χωρίς νερό όμως ελάχιστες μόνο μέρες. Πώς όμως μπορούμε να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες μας σε υγρά; Όπως ήδη αναφέρθηκε περίπου 1.4 – 1.5 λίτρα ημερησίως είναι η ποσότητα του νερού που υπό φυσιολογικές συνθήκες χρειαζόμαστε, δηλαδή περίπου 8 ποτήρια ημερησίως. Αν σε αυτά προσθέσουμε το νερό που παίρνουμε από τροφές όπως φρούτα, λαχανικά και γενικότερα από άλλες πηγές, έχουμε καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες μας.

Μετά από την άσκηση αρκεί μόνο το νερό; Η απάντηση είναι όχι. Κατά την άσκηση ο οργανισμός χρησιμοποιεί τα αποθέματά του σε υδατάνθρακες προκειμένου να έχει ενέργεια ενώ παράλληλα μέσω κυρίως του ιδρώτα χάνει πέρα του νερού και σημαντικά ποσά μετάλλων (κυρίως χλώριο και νάτριο).

Κατά συνέπεια υπάρχει ανάγκη για αναπλήρωση όλων αυτών των στοιχείων. Το πόσιμο νερό μπορεί να αποτελεί μία σημαντική πηγή υγρών αλλά υστερεί όσον αφορά την περιεκτικότητα συγκεκριμένων μετάλλων και υδατανθράκων, που μαζί με το νερό συμβάλλουν στην καλή μας υγεία.
Αυτό λοιπόν που προτιμάμε είναι η κατανάλωση υγρών υπό μορφή χυμών φρούτων και λαχανικών, ή ενεργειακών ποτών, που προσφέρουν μια συνολικότερη ενυδάτωση και αναπλήρωση των χαμένων με την άσκηση στοιχείων του οργανισμού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το φαινόμενο σε αθλητές μετά από πολύ έντονη άσκηση (π.χ. μαραθώνιος) να έχει παρατηρηθεί η λεγόμενη «δηλητηρίαση από νερό», όπου η απλή κατανάλωση πόσιμου νερού έχει οδηγήσει σε διαταραχές των ηλεκτρολυτών του οργανισμού λόγω μη αναπλήρωσής τους, μέσω του νερού και μόνο.

Ο τηλεοπτικός «Σουλειμάν» Χαλίτ Εργκέντς και η σύζυγός του Μπεργκιουζάρ Κορέλ πέρα από την καθημερινή παρουσία τους στην πλατεία Ταξίμ έστειλαν κι επιστολή.Το ζευγάρι των Τούρκων ηθοποιών έχει ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό των διαδηλωτών που συγκρούστηκαν άγρια με την αστυνομία, προκειμένου στην πλατεία Ταξίμ να μη γίνει εμπορικό κέντρο στη θέση ενός πάρκου.Πέρα όμως από την παρουσία τους στο πλευρό των διαδηλωτών, ο Χαλίτ Εργκέντς έστειλε κι επιστολή στα τουρκικά ΜΜΕ, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Ήμουν πάντα έξω από βίαιες μάχες και ύβρεις. Είναι κάτι που δεν θα κάνω ποτέ στη ζωή μου. Η λύση που ζητάμε αυτή τη στιγμή στο πρόβλημα μας, μόνο με ειρηνικούς τρόπους μπορεί να βρεθεί! Σας παρακαλώ να σκύψετε πάνω από το πρόβλημα! Σας παρακαλώ να δείτε αυτά που συμβαίνουν από πιο κοντά. Αυτοί που αντιστάθηκαν χθες βράδυ στην αστυνομική βία, αλλά και στο χάος των λίγων που δημιούργησαν προβλήματα, ήταν οι μητέρες σας, τα αδέλφια σας, τα παιδιά σας, ήμασταν εμείς», γράφει μεταξύ άλλων αι κλείνει την επιστολή του τονίζοντας: «Σας παρακαλώ να βάλετε τελεία στη βία τώρα. Να ανοίξετε τα αυτιά και τα μάτια σας, να δείτε τι συμβαίνει για να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση».


ΠΗΓΗ: Hurriyet-tvshow-gr

Η Μεριέμ είναι αποφασισμένη να βάλει ξανά τις ζωές τους σε τάξη και ανασκουμπώνεται προκειμένου να ανοίξουν και πάλι την ταβέρνα τους. Η Μουκάντες αποδεικνύει με τεστ DNA ότι το παιδί είναι του Ραχμί κι έτσι αρχίζει πάλι να έχει ύφος απέναντι σε όλους και να υψώνει τον τόνο της φωνής της.Το πρώτο της μέλημα τώρα είναι να ανοίξει το χάσμα μεταξύ του Ραχμί και της αδερφής του. Οι Γιασαράν οδεύουν ταχύτατα προς χρεοκοπία, αλλά ο Ερντογάν έχει ένα σχέδιο που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Αυτό θα αποτελέσει και μια καταπληκτική ευκαιρία για τον Σελίμ να πάρει εκδίκηση από τη Μελτέμ.
Για τον Κερίμ γεννιέται ένα φως ελπίδας μετά τα στοιχεία που βρήκε ο δικηγόρος Ομέρ, τα οποία θα μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητά του. Ωστόσο, κανείς δεν περιμένει την κίνηση-έκπληξη που θα κάνει ο Μουσταφά. Ο Κερίμ, που δεν γνωρίζει τις τελευταίες εξελίξεις, σοκάρεται από μια απρόσμενη επίσκεψη, ενώ την ίδια στιγμή ο Μουσταφά ετοιμάζεται να βοηθήσει τον Κερίμ και τη Φατμαγκιούλ που τους χωρίζουν τα σίδερα της φυλακής.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ FATMAGUL ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΕΔΩ

GREEK SUBS KARADAYI BOLUM. Ο Τουργκούτ είναι αποφασισμένος να απομακρύνει τη Φεριντέ από την υπόθεση του Ναζίφ Καρά κι εκείνη, απειλεί πως θα παρατήσει τη δουλειά της και τη θέση της ως δικαστής, εάν τη βγάλουν από την υπόθεση. Ο Μαχίρ κάνει μια απρόσμενη κίνηση και συμμαχεί με τον Γιασίν, επειδή ξέρει ότι αυτός είναι η αιτία που απομακρύνουν τη Φεριντέ από την υπόθεση. Η Αϊτέν μετά την απόρριψη που δέχτηκε γίνεται έξαλλη, κυρίως όσο σκέφτεται ότι ο Μαχίρ και η Φεριντέ διασκεδάζουν στο σπίτι του Κώστα. Η μέρα της εκτέλεσης του Βουράλ πλησιάζει. Οι φυλακισμένοι, οδηγούμενοι από τον Ναζίφ, δημιουργούν ένα ανθρώπινο τείχος, προκειμένου να προστατεύσουν τον Βουράλ από τις Αρχές.

Ο Μαχίρ και η Φεριντέ μετά το φιλί που αντάλλαξαν, αισθάνονται αμήχανα και δεν θα ξέρουν πώς να φερθούν ο ένας στον άλλον. Ο Τουργκούτ, ο οποίος θα καταλάβει πως η Φεριντέ έχει χάσει την πίστη της απέναντί του, θα κάνει νέες προσπάθειες για κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη της. Ο Νετζντέτ, θα οργανώσει ένα σκοτεινό και επικίνδυνο σχέδιο που θα στείλει τον Μαχίρ στον Γιλάν Μπερντάν και θα θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Το σχέδιό του όμως δεν θα εξελιχθεί έτσι όπως περίμενε, καθώς η Φεριντέ θα παρακολουθήσει κρυφά τον Μαχίρ.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ KARADAYI ΕΔΩ


1
Από μια προβληματική περιοχή που ήταν στο παρελθόν, το χωριό Ανάβρα έχει φτάσει σε σημείο παραδειγματισμού για όλες τις κοινότητες και τους δήμους της Ελλάδας. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.

Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο, ακόμα και για πισίνα!
Πoιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Πώς μια μειονεκτική περιοχή κατάφερε το «θαύμα»; Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Με ένα διάλειμμα 4 χρόνων, είναι από τότε κοινοτάρχης της Ανάβρας.
Η κατάσταση που συνάντησε ήταν απελπιστική. Τα γελάδια, οι χοίροι και τα πρόβατα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό. Δεν υπήρχε πουθενά άσφαλτος. Το χειμώνα περπατούσες μέσα στη λάσπη, το καλοκαίρι η σκόνη σε έπνιγε.

«Προτεραιότητά μας ήταν η κατασκευή κτηνοτροφικών πάρκων, για να μπει τέλος στην αναρχία που επικρατούσε. Με φως, νερό και σωστή δόμηση, σταβλίζουν τα ζώα τους το χειμώνα. Τους υπόλοιπους μήνες βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αυτός είναι και ο λόγος που το κρέας τους φημίζεται για την ξεχωριστή γεύση του. Η κτηνοτροφία είναι η πηγή των εισοδημάτων στην Ανάβρα», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας.
Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ηθελε έσοδα δικά της. Ετσι, πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa.Το ρεύμα το αγοράζει η ΔΕΗ, ενώ η κοινότητα για τη χρήση του χώρου, που της ανήκει, εισπράττει έως και 100.000 ευρώ το χρόνο.

LITHUANIA - GREECE LIVE Στις 21:45, «ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ», σε απευθείας μετάδοση από το Βίλνιους.
Τον αγώνα περιγράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.Από τις 21:00 η εκπομπή «ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ», με τον Γιάννη Θειακό και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο. Και αμέσως μετά τον αγώνα, στις 23:45, το «τρίτο ημίχρονο», με αναλύσεις και δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος και των πρωταγωνιστών. Προσκεκλημένος στην εκπομπή είναι ο πρώην διεθνής άσος και θριαμβευτής του Euro 2004 Bασίλης Τσιάρτας.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Η Επιμονή σου - Δίσκος: Μετακόμιση Τώρα - ©2013 EMI Music Greece.Ακόμα ένα τραγούδι από το χρυσό cd της Ελεωνόρας Ζουγανέλη «Μετακόμιση τώρα». Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό άκουσμα, ένα υπέροχο τραγούδι!Την μουσική, αλλά και τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει ο Κώστας Λειβαδάς.Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη πακετάρει τραγούδια και με τη βοήθεια των φίλων της μουσικών ξεκινάει και “πατάει γκάζι, μόνο γκάζι, τέρμα γκάζι…” στο συναυλιακό καλοκαίρι!“Μετακόμιση τώρα” σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού η τραγουδίστρια πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά από εμφανίσεις.

Μουσική: Κώστας Λειβαδάς
Στίχοι: Κώστας Λειβαδάς

Αν είναι κάτι που με κέρδισε σε 'σενα
κάτι που ήξερε πώς να με ξεπερνάει
είναι αγάπη μου αυτή η επιμονή σου
μια αγάπη που έμαθε να μην τα παρατάει

Αν είναι κάτι που μού είπε να διαλέξω
ούτε τα λόγια σου είναι, ούτε η ομορφιά
Αυτή η υπέροχη, τρελή επιμονή σου
πως είναι κρίμα εμείς να ζούμε χωριστά

Αχ να 'ξερες τι δύναμη μου δίνει η δύναμή σου
Σαν λες όλα θα γίνουνε κι ακούω τη φωνή σου
Σαν λες όλα θα γίνουνε κι ακούω τη φωνή σου
Αχ να 'ξερες τι δύναμη μου δίνει η δύναμή σου

Αν είναι κάτι που με κράτησε απ' τα ξένα
αυτό το φως που δεν υπάρχει σ' άλλη γη
κι αυτή αγάπη μου η ίδια επιμονή σου
να μοιραστούμε αυτά τα σύννεφα μαζί
να μοιραστούμε αυτή τη θάλασσα μαζί

Αυτή η ατέλειωτη η γλύκα σου πως με τραβάει να 'ξερες
Να περπατήσω δίπλα σου με θάρρος στην ζωή
Αυτή η ατέλειωτη η δίψα σου για της ζωής το άγνωστο
Τι μού 'χει δώσει να 'ξερες και πού να φανταστείς
Αγάπη μου τρελή να με ζητάς μην κουραστείς

GREECE 2013 fianal FINAL Video.Εικόνες απαγορευμένες για τα ελληνικά ΜΜΕ.
Είναι η αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα του 2013.
Είναι η άλλη πλευρά της Ελλάδος που φεύ δυστυχώς έρχεται…

Είναι η αλήθεια για μια μεγάλη μερίδα (Συν)Ανθρώπων μας στην Ελλάδα. Τους Ανθρώπους των δρόμων. Τους ανθρώπους που ζουν από τα σκουπίδια! Τους ανθρώπους το Πρόσωπο των οποίων έχουμε αποΙεροποίησει! Τους Ανθρώπους που έχουν πετάξει στα σκουπίδια όλοι αυτοί που σας φλομώνουν με ψέματα. Όλοι αυτοί που σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτό το ντοκιμαντέρ που προβάλλουμε καλούμε τον έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να το δει! Ως το τέλος και να αναλάβει δράση. Να πάρει πρωτοβουλίες. Να δώσει εντολές μιας και πλέον όλα περνούν από τα δικά του χέρια.

Αυτό το ντοκιμαντέρ καλούμε την πολιτική ηγεσία να το δει ως το τέλος και να πάρει θέση! Να το δει ως το τέλος. Μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και μετά να αναλάβουν δράση. Να κάνουν κάτι. Αυτό που μπορούν… Αν ο κάθε ένας μας κάνει κάτι τότε όλα αυτά τα κάτι μαζί από όλους μαζί τους Έλληνες, τότε και μόνο τότε, μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.
GREEKAMERICANNEWSAGENCY-COM
Ρεπορτάζ Αλέξανδρος Στεφανόπουλος και συνεργάτες
Μάϊος 2013 VIDEO

Ο ιατρικός σύλλογος της Άγκυρας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός στην Τουρκία. Πρόκειται για έναν ακτιβιστή, ο οποίος τραυματίσθηκε χθες το βράδυ στην Αγκυρα και υπέκυψε σήμερα στα τραύματα του.Ο νεαρός είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και ήταν αρκετές ώρες κλινικά νεκρός πριν πεθάνει. Ο τραυματισμός τουΣτην Κωνσταντινούπολη αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη νέα διαδήλωση που διοργανώθηκε από την Ένωση των συνδικάτων, τα οποία πραγματοποιούν σήμερα απεργία.Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Σισλί και κατευθύνονται προς την πλατεία Ταξίμ.

Η Sony παρουσίασε επίσημα το Xperia M, ένα smartphone με ελκυστική τιμή και το χαρακτηριστικό OmniBalance σχεδιασμό που είδαμε στο Xperia Ζ.

Οι one-touch λειτουργίες του Xperia M επιτρέπουν στους χρήστες να απολαύσουν εύκολα και άμεσα τις φωτογραφίες και τη μουσική τους σε άλλες συσκευές, όπως τα ασύρματα ακουστικά SBH20 ή και την νέες BRAVIA τηλεοράσεις με NFC τεχνολογία (μέσω screen mirroring).

Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm MSM8227 στο 1 GHz, οθόνη αφής 4” ανάλυσης 854x480 pixels και LED φωτιζόμενες εναλλαγές, 4 GB χώρου και υποδοχή microSD, ενώ η κάμερα του έχει ανάλυση 5 megapixel, αυτόματη εστίαση, HDR και ειδικό πλήκτρο κλείστρου.

Επίσης, ενσωματώνει τεχνολογία ήχου ClearAudio+, xLOUD και 3D Surround, ενώ η λειτουργία STAMINA Mode προσφέρει μέχρι και 4 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Xperia Mdual

Η έκδοση Xperia Mdual δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν με ένα κλικ μεταξύ των δύο SIM για κλήση ή αποστολή μηνύματος.

Κάθε SIM μπορεί να προσαρμοστεί ξεχωριστά -για παράδειγμα, ένας πιο formal ήχος για επαγγελματικές κλήσεις ή ένας πιο διασκεδαστικός ήχος για τα προσωπικά τηλεφωνήματα.

Ιδανικό για εκείνος που θέλουν να διαχωρίσουν τη δουλειά από τη διασκέδαση και να ανταποκριθούν ανάλογα και πιο αποτελεσματικά ακούγοντας μόνο τον ήχο.

Τα Xperia M και Xperia Mdual από τη Sony Mobile θα είναι διαθέσιμα σε μαύρο, λευκό και μωβ χρώμα, καθώς και κίτρινο για το Xperia M από το 3ο τρίμηνο του 2013.





ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget