Ti tha ginei sto teleutaio epeisodio suleiman: Η Χουρέμ θα αρρωστήσει βαριά και θα πεθάνει στα χέρια του Σουλεϊμάν που συγκλονισμένος τόσο πολύ από τον χαμό της θα αρχίσει να αναθεωρεί την συμπεριφορά του και να αναγνωρίζει τα λάθη που έκανε στο παρελθόν.
Ακόμα ένα ''χτύπημα '' της μοίρας όμως επιφυλάσσει η ζωή για τον Σουλτάνο. Ο αγαπημένος τους γιος, Μεχμέτ, θα σκοτωθεί!
Ο θάνατος του διαδόχου: Κατά την οθωμανική πρακτική, όποιος γινότανε Σουλτάνος, έδινε εντολή να θανατωθούν τα αδέρφια του, συνήθως δια πνιγμού. Ο Σουλεϊμάν είχε ένα διάδοχο από την Σουλτάνα Μαχιντεβράν, τον Μουσταφά. Έναν νέο έξυπνο και προικισμένο, ο οποίος όμως έπεσε θύμα των δολοπλοκιών της Χουρέμ που είχε ένα γιο τον οποίο ήθελε να προωθήσει στην εξουσία. Η Χουρέμ κατάφερε λοιπόν να πείσει μέχρι και τον ίδιο τον Σουλεϊμάν για υποτιθέμενες δολοπλοκίες του Μουσταφά με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να βρει φρικτό θάνατο με στραγγαλισμό από εφτά δήμιους. Μάλιστα μπροστά σε όλο αυτό ήταν και ο ίδιος ο Σουλεϊμάν!

Το τέλος της Χουρέμ: Ο θάνατος της Χουρέμ έγινε κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια. Είχε χάσει τον πρώτο της γιο, τον Μεχμέτ και μετά έβλεπε τα δυο της παιδιά σε έναν… αδελφοκτόνο εμφύλιο. Πέθανε το 1558 σε ηλικία 58 ετών.

Ο Σουλεϊμάν τότε είχε υποστηρίξει ανοιχτά για την διαδοχή στον θρόνο του, τον γιο του, Σελίμ, ο οποίος ήταν «λίγος» για την θέση αυτή. Ο άλλος του γιος, ο Μπαγιαζίτ πήρε τα παιδιά του και πήγε στην Αίγυπτο, στην αυλή του Μονάρχη στον οποίο έδωσε ένα μεγάλο ποσό. Ο Σουλεϊμάν όμως έδωσε ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό και κατάφερε να πετύχει τόσο τον στραγκαλισμό του ίδιου όσο και των παιδιών του.
Ο Σουλεϊμάν τελικά πέθανε στην Αυστρία κάτω πάλι από αδιευκρίνιστα αίτια και ο θάνατός του οδήγησε τους Τούρκους σε φυγή από την Αυστρία.