y

Επίδομα αιθαλομίχλης μέσω ηλεκτρικού ρεύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη εξετάστηκαν τα κίνητρα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και μεταξύ των προτάσεων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι σε περιοχές που εμφανίζονται υψηλά ποσοστά αιθαλομίχλης να επιδοτείται μέρος του ηλεκτρικού ρεύματος στον πληθυσμό της περιοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά το σενάριο όταν μια συγκεκριμένη ημέρα εμφανίζονται επικίνδυνα ποσοστά αιθαλομίχλης και για κάποιες ημέρες ακόμη να δίνεται φθηνότερο ρεύμα στην συγκεκριμένη περιοχή, όμως με κριτήρια, όπως η κατανάλωση ρεύματος αλλά και το εισόδημα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει γενναία μείωση στο κόστος του ρεύματος, όμως για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για όσες ημέρες εμφανίζεται το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος το κονδύλι που θα απαιτηθεί για τις ευπαθείς ομάδες αναμένεται να είναι 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου και τα χρήματα αυτά θα βρεθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα που αναμένεται να έχει από φέτος η Ελλάδα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget