y

Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αίμα από εφάπαξ, επικουρικές και εφάπαξ ζητάει η τρόικα που χθες, στη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, επανέφερε ξαφνικά στο τραπέζι και την ανάγκη υλοποίησης της δεύτερης δόσης περικοπών (ύψους 250.000.000 ευρώ) στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών".

ΕΘΝΟΣ: Ακραία πόλωση στα πανεπιστήμια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο. Οι διοικητικοί υπάλληλοι, ανένδοτοι, αρνούνται να ορίσουν ακόμα και προσωπικό ασφαλείας για τη στοιχειώδη λειτουργία των δύο Ιδρυμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ψιονική* Ομάδα 69: «Ο,τι έσπειραν θα θερίσουν οι Εχθροί της Ορθοδοξίας»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την φτιάξανε επίλεκτα στελέχη του Σέρβικου Στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών της Σερβίας.*Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άτομα με αυξημένη εξω-αισθητηριακή αντίληψη, που χρησιμοποιείται για την συγκέντρωση πληροφοριών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι τελευταίες 9.313 θέσεις στο Δημόσιο για το 2013

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις τελευταίες 9.313 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο παρουσιάζει σήμερα το ένθετο «Αγορά Εργασιας». Οι προσλήψεις αφορούν σε φορείς όπως σχολεία, νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, παιδικούς σταθμούς, δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και Λιμενικό".

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Aθλιότητα με 1.793 ονόματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση προχώρησε χτες σε μια αχαρακτήριστη ενέργεια, με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ Πανεπιστημίων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Επικαλούμενη λόγους διαφάνειας της διαδικασίας έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω ΑΣΕΠ, όχι τα τελικά 1.349 ονόματα, αλλά τα 1.793 με τη χαμηλότερη μοριοδότηση, από τα οποία θα επιλεγούν οι υπό διωγμόν".

ΕΣΤΙΑ: Συνθλίβεται η μεσαία τάξις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εχαρακτήριζε μόλις προ διμήνου την μεσαία τάξη ως «ατμομηχανή της οικονομίας» και σήμερα με τον νέο φόρο ακινήτων την συνθίβει, τί να πει κανείς; Πρόκειται για πολιτική αυτοκαταστροφής. Θα αναιρέση τα ίδια τα επιτεύγματα της Κυβερνήσεως στον δημοσιονομικό τομέα, αφού θα παρατείνη την ύφεση".

Η ΑΥΓΗ: Δηλώσεις νομιμοφροσύνης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για υποταγή στην κυβέρνηση Σαμαρά και τα διαρκή αντικοινωνικά μέτρα της τρόικας εκβιάζει ο Ευ. Βενιζέλος τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθιστώντας τους δυνάμει «αποστάτες».Εκτακτη σύγκληση αύριο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για να δοθεί «κατά πρόσωπο» απάντηση στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα προς τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Πανικός στο Μαξιμουμ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση μπροστά στη χιονοστιβάδα των προβλημάτων που έχει μπροστά της. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα καθώς το δημοσιονομικό κενό που αρχικά είχε υπολογιστεί στα 500 εκατ. εκτοξεύθηκε στα 2,5 δισ., όπως αρχικά απαιτούσαν οι δανειστές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αδιέξοδο σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αδιέξοδο οδηγείται η κατάσταση στα δύο εμβληματικά ιδρύματα της χώρας, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, με τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου να βρίσκεται προ των πυλών, μετά και τη χθεσινή απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να προχωρήσουν σε δύο νέες 48ωρες απεργίες".

Ο ΛΟΓΟΣ: Αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα των διοικητικών υπαλλήλων με την κυβέρνηση, καθώς οι πρώτοι αποφάσισαν δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες σήμερα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δημοσιονομικά» ή «διαρθρωτικά» έρχονται και νέα μέτρα... αντιλαϊκά!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το νέο πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων με τις απολύσεις, τα χαράτσια στα ακίνητα, τους πλειστηριασμούς που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα, όπως κι αν ονομαστούν - διαρθρωτικά ή δημοσιονομικά - υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και τις πολιτικές της ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: Δεν βρίσκουν αποστάτες οι προστάτες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν βρίσκει αποστάτες το προσκλητήριο Τσίπρα, το οποίο συσπειρώνει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ προκαλεί υπόγειες αντιδράσεις και από στελέχη της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ"

Kontranews: Μετέωρος ο Βενιζέλος. Στον αέρα η κυβέρνηση

Η εφημερίδα γράφει "μετέωρος είναι πλέον ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν το σκάφος που μπάζει από παντού και είναι έτοιμο να βουλιάξει".

NEWSBOMB: Στον πάγο οι Ελληνες για 30 χρόνια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έχουν επιλέξει τη μείωση των επιτοκίων σε 1 έως 1,5% αλλά και τη διεύρυνση του χρόνου αποπληρωμής στο μέλλον, η εφαρμογή δηλαδή της θεωρίας του αέναου χρέους, μέσα από την οποία περνάει η διαιώνιση του ασφυκτικού ελέγχου από τους δανειστές για πολλά χρόνια".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αναβρασμός στο ΑΠΘ, μπάχαλο στα ΑΕΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στροφή στον δανεισμό με εταιρικά ομόλογα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τρόπους χρηματοδότησης και μάλιστα με επιτυχία αναζητούν οι ελληνικές εισηγμένες, οι οποίες για τον σκοπό αυτόν στρέφονται στις διεθνείς αγορές και μάλιστα με σημαντική επιτυχία. Τα 4 δισ. αγγίζουν τα κεφάλαια που άντλησαν οι εισηγμένες φέτος μέσω των συγκεκριμένων εκδόσεων. Εν τω μεταξύ, στάση αναμονής τηρεί το Χρηματιστήριο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κεφάλαια 4 δισ. άντλησαν με ομόλογα οι επιχειρήσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε επίπεδα ρεκόρ έχουν εκτιναχθεί φέτος οι εκδόσεις των εταιρικών ομολόγων στην Ελλάδα, σε μία εξέλιξη που υποδηλώνει βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. Δεκαπέντε ελληνικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ο ΟΤΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια,άντλησαν το ποσό-ρεκόρ των 4 δισ. ευρώ από τις αγορές κεφαλαίου στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, καθώς αυξάνονται θεαματικά οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων στις πιο αδύναμες οικονομίες της περιφέρειας της Ευρωζώνης".

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget