y

ΔΗΜΑΡΧΟΙ vs ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ

μείζονα πολιτική μάχη αναδεικνύονται -μετά και την αντιπαράθεση για τους «βλαχοδήμαρχους» του Αλέξη Τσίπρα- οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ιδίως σε περίπτωση που δεν προηγηθούν βουλευτικές κάλπες.

Ο πρώτος γύρος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και ο δεύτερος μια Κυριακή αργότερα, στις 25 Μαΐου, μαζί με τις ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας με την ψήφο της Κυριακής, αλλά και να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες των ευρωεκλογών, αφού θα υπάρξει το τοπικό ενδιαφέρον του β΄ γύρου για τις δημοτικές και περιφερειακές. Η άνοδος της «Χρυσής Αυγής» αποτελεί μια μεγάλη απειλή για τη ΝΔ, ενώ δεν φαίνεται να προχωρούν οι σκέψεις για κοινή στήριξη υποψηφίων μεγάλων δήμων από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους.

Αντιθέτως με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πολιτικοποιήσει απολύτως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συγκροτώντας «αντιμνημονιακά ψηφοδέλτια», με κορυφαία πολιτικά στελέχη στις μεγάλες περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, αν βεβαίως δεν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές.

Το πολιτικό τοπίο, πάντως, θα εμφανίσει μεγάλες αναταράξεις στις περιφερειακές εκλογές. Το αίτημα της ανανέωσης είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αυτό είχε -μεταξύ άλλων- στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για τους «βλαχοδήμαρχους». Τη φράση αυτή -που στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης της Κουμουνδούρου τη θεώρησαν «ατυχή»- έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχοντας ως αρχικό στόχο να θέσουν «υγειονομική ζώνη» γύρω από την Κουμουνδούρου και πολλούς δικούς τους δημάρχους που συνέρρεαν στον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη. Από την πλευρά της, η Κουμουνδούρου στέλνει το μήνυμα ότι επιδιώκει μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών να στήσει το δικό της μηχανισμό στελεχών, στηρίζοντας και ένα μέρος «πράσινων» δημάρχων που έχει έως τώρα διαφοροποιηθεί από τον Ευ. Βενιζέλο και το Μνημόνιο.
Real-gr


Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget