y

EΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ; ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ Έχεις σκάφος; Έχεις ελαφρύνσεις

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα σκάφη αναψυχής «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» προκειμένου να φτάσει νωρίτερα στη Βουλη.

O σχεδιασμός των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού περιλαμβάνει:

Απλούστευση και ελαχιστοποίηση των διαδικασιών για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Σημαντική «ελάφρυνση» της ελληνικής σημαίας από κόστη και η απλούστευση στην κατηγοριοποίηση πλοίων.

Εισαγωγή της μεικτής χρήσης των σκαφών αναψυχής. Να δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα ενοικίασης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής χωρίς αυτό να σημαίνει πως απαλλάσσεται ο ιδιοκτήτης από την καταβολή ΦΠΑ κατά την αγορά όπως γίνεται με τα επαγγελματικά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε εκφράσει την άποψη ότι με ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα πρέπει να δίδονται κίνητρα σε όσους έχουν σκάφη για να μένουν στην Ελλάδα και όχι να «ποινικοποιείται» η κατοχή τους, όπως φαίνεται να καταλογίζει στο προτεινόμενο πλαίσιο. Επίσης το «τέλος παραμονής και πλόων (ΤΠΠ) ιδιωτικών πλοίων αναψυχής» ο υπουργός θεωρεί πως δεν πρέπει να αποσυρθεί.

Οι άνεργοι όμως μπορούν να ποινικοποιούνται και να πληρώνουν βαρύ φόρο βάσει φανταστικού τεκμαρτού εισοδήματος. Υπενθυμίζουμε ότι αν κάποιος έχει χάσει την δουλειά του, φορολογείται βάση τεκμαρτού εισοδήματος, αν έχει αυτοκίνητο (99% θα έχει), έχει το τομάρι του (εκτός αν αυτοκτονήσει) και μένει σε σπίτι (είτε δικό του, είτε ενοικιαζόμενο, είτε δωρεάν παραχώρηση από κάποιον, το τεκμήριο χρήσης ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ), αμέσως του έρχεται φόρος γύρω στο χιλιάρικο, και από του χρόνου πιο πολύ! Ο νόμος απαλάσσει μόνο όσους επιδοτουνται από τον ΟΑΕΔ, προσποιούμενος ότι στην υπέροχη αγορά εργασίας ο άνεργος θα έχει ξαναβρεί δουλειά σε 12 μήνες,κάτι που φυσικά δεν ισχύει, περισσότεροι κλεινουν πια τριετίες χωρίς δουλειά. Τα τεκμήρια είναι η μεγαλύτερη ληστεία που εφήυρε το "ελληνικό" κράτος. Δυστυχώς ο Έλληνας τώρα, άρχισε να καταλαβαίνει τι του έστησαν.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget