y

ΝΕΡΙΤ Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση nerit

ΝΕΡΙΤ Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση) nerit.
Η επωνυμία της εταιρείας είναι «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» (στο εξής: ΝΕΡΙΤ- Α.Ε.).

Ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ύστερα από εισήγηση του
Εποπτικού Συμβουλίου, που για το σκοπό αυτό θα διεξάγει έρευνα αγοράς και μελέτες. Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια».

Ως προς τον σκοπό της λειτουργία της, η κυβέρνηση επιδιώκει «Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. να αποβλέπει στην εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας
ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας, με την οργάνωση, εκμετάλλευση και λειτουργία τηλεοπτικών, διαδικτυακών και ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και την παροχή κάθε είδους οπτικοακουστικών υπηρεσιών. Δεν επιδιώκει την απόκτηση κέρδους και συμβάλλει στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του κοινού».

Το στρατηγικό σχέδιο προβλέπεται να είναι δεκαετές, καθορίζεται με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου,και περιλαμβάνει τους γενικούς αναπτυξιακούς στόχους της Εταιρίας, τα αναγκαία μέσα για την επίτευξή τους, το συνολικό κόστος των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και τον τρόπο χρηματοδότησής τους.

Την ίδια ώρα, σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο της Νέας ΕΡΤ η κυβέρνηση προτείνει ο Διευθύνων Σύμβουλος να καταρτίζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., το οποίο εγκρίνεται από το Διοικητικό και από το Εποπτικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο θα είναι ετήσιο και περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο: Τους επιδιωκόμενους στόχους κάθε σταθμού και κάθε δραστηριότητας της Εταιρίας, εκφρασμένους σε ποσά και ποσοστά και το αντίστοιχο προϋπολογιζόμενο κόστος. Τις ειδικότερες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων. Τα αναγκαία κεφάλαια και τον τρόπο κάλυψής τους. Τους ετήσιους χρηματοοικονομικούς, ποιοτικούς και επιχειρησιακούς δείκτες. Τις υποχρεώσεις προς τους καταναλωτές και την πρόβλεψη αποζημιώσεων. Τις προϋποθέσεις και τις παραδοχές επίτευξης των στόχων. Τις εσωτερικές διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου της πραγματοποίησης των ανωτέρω στόχων.

Σχετικά με το μετοχικό κεφάλαιο της νέας δημόσιας τηλεόρασης «Το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. ανήκει αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί ένας ονομαστικός και αναπαλλοτρίωτος τίτλος. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ- Α.Ε είναι εκείνο που προκύπτει μετά την απογραφή και αποτίμηση των περιερχόμενων σε αυτή περιουσιακών στοιχείων, ενεργητικών και παθητικών, του καταργηθέντος ενιαίου φορέα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε. Πόροι της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι: Έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας. Έσοδα από διαφημίσεις, και έσοδα από κάθε άλλη πηγή. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., και αφού ληφθεί υπόψη η κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους και τα υπόχρεα για την καταβολή του πρόσωπα.


Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget