y

Το απόλυτο χάος στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

Το απόλυτο χάος επικρατεί από τα ξημερώματα της Τρίτης στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου με εντολή του Ερντογάν, οι ένοπλες ειδικές δυνάμεις επιχείρησαν να εκκενώσουν την πλατεία από τους διαδηλωτές!

Με αποτέλεσμα να γίνει «εμπόλεμη ζώνη» η περιοχή! Η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και τις αύρες εκτόξευσης νερού, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ!
Να σημειωθεί ότι πριν την επιχείρηση της Αστυνομίας, η πλατεία ήταν σχεδόν άδεια. Και όσοι από τους διαδηλωτές μένουν εκεί, κοιμούνταν ακόμα!

Στη συνέχεια η αστυνομία αφαίρεσε τα πανό που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές στην πρόσοψη κτιρίου το οποίο βλέπει στην πλατεία, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει πρόθεση να διαλύσει την διαδήλωση στο γειτονικό πάρκο Γκεζί.

Εκατοντάδες διαδηλωτές με αντιασφυξιογόνες μάσκες και πλαστικά κράνη συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά που οδηγούν από την πλατεία στο πάρκο, ενώ η αστυνομία έχει παρατάξει τα οχήματα με τις αντλίες νερού γύρω από την πλατεία.

taxim_plateia_prwi1.jpg
«Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τα σύμβολα και τις φωτογραφίες πάνω από το άγαλμα του Ατατούρκ και πάνω στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Δεν έχουμε άλλο στόχο», έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού και πρόσθεσε: «Δεν θα αγγίξουμε το Πάρκο Γκεζί και το Ταξίμ».

Ακόμα αιτιολόγησε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας: «Το θέαμα (των διαδηλωτών) ενοχλούσε τον πληθυσμό και αμαύρωνε την εικόνα της χώρας στον κόσμο»

Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν με αυτή του την κίνηση θέλησε να στείλει ένα μήνυμα: ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει!

Εν τω μεταξύ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, να περιοριστεί η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook και Twitter με ειδικό νόμο όταν πρόκειται «για περιπτώσεις όπου απειλείται η ειρήνη και η κοινωνική ηρεμία»!

Μάλιστα, έχει συμφωνήσει να συναντήσει τους ηγέτες του κινήματος των οποίων οι ειρηνικές διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκαν σε ένα κύμα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης που μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω του τρεις νεκρούς και περί τους 5.000 τραυματίες.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget