y

Ισόβια στον Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτζικνέλι δολοφόνο του Σεργιανόπουλου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (6-1 οι ψήφοι) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ο Γεωργιανός ο οποίος δολοφόνησε τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο, τον Ιούνιο του 2008.

Σε αντίθεση με το πρωτόδικο δικαστήριο, το Εφετείο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Νταβίντ Μουρτζικνέλι, ο οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και της κλοπής.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως
της έδρας, τελικά καταδίκασε τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε ισόβια κάθειρξη ενώ για το αδίκημα της κλοπής σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών.

Παράλληλα, το δικαστήριο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι στις 4 Ιουνίου του 2008. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους συνελήφθη ο 30χρονος Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτζικνέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα του.

Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα, αλλά του αναγνωρίστηκε, κατά πλειοψηφία, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Το 2012, ωστόσο, ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου, με αποτέλεσμα ο Γεωργιανός να καθίσει στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

«Δεν είμαι δολοφόνος, η στιγμή με έκανε. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, εργάτης που παλεύει για την οικογένεια του και τα παιδιά του. Ήρθα εδώ για να δουλέψω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν είχα σκεφτεί να κλέψω και να κάνω κακό. Λυπάμαι γι” αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από το Θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να ανατρέψω όλο αυτό που έγινε» είπε ο κατηγορούμενος, ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν, όταν το θύμα του ζήτησε να έχουν ερωτική επαφή.

Ακόμη, στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει ότι τον θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να του κάνει στοματικό έρωτα.

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget