y

Δημήτρης Μελισσανίδης: προς Ρεπουση σεβαστείτε την μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων αδικοχαμένων νεκρών

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και λόγω καταγωγής σε θέματα που αφορούν τους Έλληνες του Πόντου και φρόντισε να πάρει θέση στην πρόσφατη αμφισβήτηση της γενοκτονίας.

Συγκεκριμένα έπειτα από τα όσα υποστήριξε η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση μέσω δήλωσής του στην ιστοσελίδα «itabloidgr».
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη: «To 1994 και το 1998, η Βουλή των των Ελλήνων αναγνώρισε ομόφωνα τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Επίσης το 2007, η Διεθνής ΄Ενωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars), μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Θεωρώ ότι ακόμα και εκείνοι που διατηρούσαν στο παρελθόν κάποιες επιφυλάξεις για το θέμα, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση από τη Διεθνή ΄Ενωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας, πρέπει επιτέλους να σεβαστούν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, το ελληνικό κοινοβούλιο, τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και φυσικά την μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων αδικοχαμένων νεκρών.

Ο σεβασμός στην ιστορία και στους νεκρούς μας, είναι προϋπόθεση για ένα ειρηνικό παρόν και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Αυτό είναι καθήκον όλων μας. Δημήτρης Μελισσανίδης»

Δημοσίευση σχολίου

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget